vår historia

European Bartender Schools historia.

European Bartender School härstammar från den svenska servicebranschen. Designad av proffs var målet att förse Sveriges bästa ställen med högkvalitativa personal. Nyckelfaktorn för att utbilda bra bartenders på kort tid, visade sig vara vår mycket speciella sätt att undervisa både nya- och erfarna bartenders. Vår utbildning förändras gradvis och har ett unikt utbildningsprogram som har blivit den grundläggande byggstenen i EBS undervisning.

År 1999 utvecklade European Bartender School världens första oberoende bartenderutbildningsprogram, vilket anses vara vårt första steg mot att skapa världens mest populära utbildning för bartenders. European Bartender School har blivit en branschledare genom att skapa en bartenderutbildning som fokuserar på att ha kul, träffa nya vänner och motverka det typiska professionella tryck som kommer med att vara bartender på ett populärt ställe.

Genom att ständigt studera yrket, intervjua barchefer och hålla kontakten med barer och restauranger i över 40 länder, förnyar European Bartender School ständigt världens ledande bartenderprogram. I över nästan två årtionden har EBS utvecklats till ett internationellt utbildnings- och resekoncept.

Allt från barer och restauranger till hotell och resorts erkänner den höga skicklighetsnivå som studenter med examen från EBS har och de använder gärna MatchStaff.com, som är världens enda globala rekryteringstjänst för servicepersonal över hela världen. Att kunna anställa flera medarbetare med exakt samma utbildningsnivå sparar arbetsgivare tid och pengar.

European Bartender School är stolta över att överträffa våra studenters förväntningar, förväntningarna hos de arbetsplatser som anställer våra studenter, och naturligtvis, våra partners.

EBS Tidslinje

1999 European Bartender School grundas i Sverige. Kort därefter expanderar EBS till en sommardestinationen Kos, Grekland för att erbjuda svenska studenter möjlighet att ta examen utomlands.
2000 EBS öppnar sin Stockholmsskola vilket snabbt följs av skapandet av en särskild lokal för vår första bartenderskola i Stockholm.
2001 EBS expanderar till en andra svenska stad, Göteborg
2002 EBS öppnar i en tredje svensk stad, Malmö. Med den snabba expansionen av företaget flyttas också kontoret till Malmö.
2003 EBS flyttar över gränserna igen och öppnar upp en destination i Oslo, Norge.
2004 Den snabba expansionen av EBS innebär att territorier blir mer och mer attraktiva, och den första brittiska skolan öppnas i London.
2007 Med ett ökat intresse för EBS, öppnas en andra sommardestination i Phuket, Thailand.
2009 Danska och internationella studenter kan nu skörda frukterna av ett Köpenhamn utfärdar EBS certifikat också, med öppnandet av en ny skola i Köpenhamn, Danmark.
2010 EBS öppnar en skola i Helsingfors, Finland. Denna nya finska skolan öppnar 11 år efter att EBS startade sin första bartenderutbildning, vilket gör EBS officiellt till den främsta bartenderutbildningen i hela Skandinavien.
2011 Bekant med populariteten av ett sabbatsår bland européer, öppnar EBS en skola på en annan kontinent, nämligen i Sydney, Australien.
2012 EBS Barcelona går med i vår ständigt växande organisation, vilket ger EBS elever en extra destination att välja mellan. Samma år öppnas vår första vinterdestination, EBS Bad Gastein i Österrike. Kort därefter grundas EBS Dublin, en destination som ger EBS studenter tillgång till en rik historia av sprit och bryggerier.
2013 EBS fortsätter att expandera i Storbritannien och öppnar en andra bartenderutbildning i staden Manchester, den inofficiella huvudstad i norr. Samma år öppnar vår första skola i den pulserande staden Amsterdam, Nederländerna.
2014 EBS gör det transatlantiska hoppet genom att öppna den första skolan på amerikansk mark med EBS New York. Mot slutet av det året, växer EBS Amsterdam och flyttar till större lokaler för att rymma fler elever. Ytterligare ett marknadsföring & säljkontor grundas i Barcelona, Spanien också.
2015 Med fler skolor som öppnar i Sunny Beach, Milano, Paris och Berlin, är 2015 vårt mest ambitiösa år hittills. Expansionen fortsätter sedan till Bulgarien, Italien, Frankrike, Tyskland och Karibien och äntligen, en till skola i USA – Las Vegas! Ett annat unikt projekt startas i Sydney där EBS skapat sitt eget EBS hostel, som uppfyller våra studenters behov både före-, under- och efter kursen. Ett karibiskt paradis väntar på dig på vår nya superexklusiva destination St. Martin. Vår alldeles nya destination med endast ett fåtal platser tillgängliga. Ta med din GoPro, för du kommer att snorkla, köra jetski, segla och kitesurfa så fort du inte står bakom baren.
2016 Slöt sig EBS samman med Barskolan Academy. En skola som är lika gammal som EBS har anslutit sig till vår familj. De har hjälpt EBS att öppna två nya skolor, #EBSMiami och #EBSMallorca. Öppnade EBS en ny skola i den Spanska huvudstaden, Madrid! Skolan i Madrid kom i precis rätt tid då cocktail kulturen exploderade i staden. Detta gjorde att alla kunde njuta av Madrids fantastiska matkultur, magnifika arkitektur och oslagbara nattliv! EBS öppnar en av sina största skolor i Italiens huvudstad, Rom! Med #EBSRom får du lära dig om stadens historia, äta fantastiskt god mat och uppleva det otroliga nattlivet. #EBSRom har också sitt egna barista rum!