Tequila- och Mezcalexpedition

En autentisk och praktisk utforskning av agavefält och ett flertal tequila- och mezcaldestillerier.

Följ med oss till Mexiko för ditt livs äventyr! Vi samarbetar med Björn Kjellberg, en av Europas mest välrespekterade tequila maestros, samt ett team av lokala producenter, experter, bartenders och agave-älskare, för att ge dig den ultimata agaveupplevelsen. Du kommer att ta del av en genomgripande, praktisk och fascinerande resa genom en värld av tequila, mezcal, agave och den rika mexikanska kulturen.

Tequila, Jalisco

Den 10 dagar långa expeditionen börjar i Jalisco, hjärtat av tequilaland och hem till dess namne, staden Tequila. När du mött upp med dina medresenärer kommer du att få se hur stora tillverkare som Sauza och mindre tillverkare som Don Fulano hanterar alla steg av sin produktion. Utforska de blå agavefälten och, om tiden är rätt, upplev skörden. Du kommer sedan att följa agaven genom kokning, jäsning, destillering och lagringsprocess. Slutligen kommer du att få smaka på slutprodukten, i sin färskaste form.

Är du fortfarande törstig efter det (det kommer du vara) kan du släcka törsten på La Capilla, baren där Batangan föddes. Det är en av de äldsta barerna i Tequila och anden av dess grundare Don Javier är ständigt närvarande. Baren har vunnit pris för bästa bar i Latinamerika av World’s 50 Best Bars och det är en välförtjänt utmärkelse, tro oss!

Lär dig om hur CRT (Consejo Regulador del Tequila) arbetar för att reglera och skydda tequila. Lär dig om branschens utmaningar och framtid från människorna som vet det bättre än någon annan.

Los Altos and Mascota, Jalisco

Bege dig till Jaliscos högland och besök varumärken som Olmeca, Cabeza och Calle 23 för att se hur vackra men olika de kan vara från varandra. Spendera en dag och en natt i Mascota, Jalisco, för att lära känna den uråldriga och fram till nu bortglömda agavespriten raicilla. Den är liten, rustik, handtillverkad och 100 % äkta. Inga löften, men kanske får du möjlighet att skörda din egen agave. Endast Mayahuel, gudinnan av agave, kan bestämma när det är dags att skörda. Vi vanliga dödliga kan bara vänta och hoppas.

Oaxaca

Älskar du mezcal och vill åka off-road och bakom kulisserna? Då har vi något för dig – big time! Besök familjeföretag som tillverkar mezcal av vild agave i förvånansvärt små och traditionella verksamheter. Det här typen av resa är inte tillgänglig för en vanlig turist. Björn har spenderat många år och gjort ett flertal resor till Mexiko för att bygga relationer och hjälpa den lilla familjeindustrin. Se några av de mest traditionella produktionsteknikerna och smaka drycken i dess färskaste och renaste form; du kan inte uppleva det här utanför Mexiko.

Mexikansk kultur

Det äkta Mexiko handlar om att veta vart man ska åka och vem man ska prata med. Lyckligtvis har vi koll på allt! Besök traditionella Pulquerias och Cantinas för en äkta upplevelse och smaka färsk Pulque. Upplev en av Mexikos mest kända traditioner, mexikansk brottning på Coliseo de Lucha Libre. Drick mexikansk varm choklad i skuggan av världens största träd, El Árbol del Tule.

Vad ingår i upplevelsen?

Vi har försökt inkludera så mycket som möjligt för att göra det så enkelt och roligt som möjligt för dig och dina reskompisar. Se bara till att ta dig till Guadalajara så tar vi hand om nästan allt annat, såsom:

  • Ett flertal besök och utflykter till tequila-, mezcal- och raicilladestillerier i Jalisco och Oaxaca. Exempelvis Olmeca, Cabeza och Calle 23 (Los Altos), Sauza, Fortaleza, Arette och Don Fulano (Tequila), La Venenosa (Mascota), Bruxo (Oaxaca)
  • Boende för 11 dagar
  • Inrikes transport som minibussar och flyg till och från Oaxaca
  • Frukost och middag varje dag
  • En erfaren och kunnig guide varje dag och exklusiv tillgång till alla producenter

Saker att tänka på

Årstiderna ändras och 90-åriga bartenders tar ledigt då och då, så vi kan behöva anpassa schemat ibland. Några av evenemangen som beskrivs ovan är beroende av väder, tajming och tillgänglighet. Vi kan inte garantera varje enskild punkt, men vi kan garantera att du kommer att lära dig mer än från en miljon Youtubefilmer, och att du kommer att uppleva ett unikt äventyr tillsammans med likasinnade compadres.

Den här upplevelsen har ett begränsat antal platser och vi är säkra på att de kommer att fyllas snabbt. De lyckliga resenärerna kommer att lära sig otroligt mycket, ha autentiska upplevelser, upptäcka en fascinerande kultur och skapa oförglömliga minnen. Det här är en resa olik någon annan, perfekt för den som älskar agave och vill upptäcka något nytt.

3 anledningar att boka nu

Vill du åka på en exklusiv resa till Mexiko för att lära dig allt om tequila, mezcal och agave? Här är tre anledningar till att du borde boka våra upplevelse, Tequila & Mezcal Expedition:

  1. Få en inblick i lokal produktion som bara den här resan kan ge
  2. Följ alla steg i agaveproduktionen: från skörden till ditt glas
  3. Smaka en mängd typer av tequila och mezcal under olika faser av tillverkningen
Boka Nu

Få ditt eget exemplar av vår broschyr gratis!

Sök i listan genom att skriva in första bokstäverna i ditt land, eller välj genom att ange din landskod.

EBS CARE

EBS är den enda barskolan i världen som erbjuder en förstklassig service av våra supportarbetare, som finns redo för att svara på alla frågor du kan tänkas ha. Du kommer vara i kontakt med teamet innan, under och efter din kurs. Lär känna personerna som kommer ändra ditt liv, redan idag.

TRÄFFA EBS CARE

VARFÖR EBS

Det finns många anledningar till att EBS skiljer sig från mängden av de barskolor som finns idag, en av dem är rekryteringssiten Matchstaff.com. Matchstaff är världens största jobbportal för bartenders som designats exklusivt för EBS studenter. Vi anser att du förtjänar den livsstil du pluggat hårt för och vi vill hjälpa dig uppnå den. Hitta det som lockar dig mest hos EBS nu!

Läs mera

LIVET PÅ EBS

Bekanta dig med livet på EBS före du påbörjar din kurs. Läs våra senaste blogginlägg, nyheter ifrån skolorna och de nyaste trenderna inom industrin!

EBS social network

Följ oss på sociala medier och håll dig uppdaterad om allt som gäller våra studenter och livet på barskolan!