Skotsk whiskyexpedition

En exklusiv chans att bo på ett världsledande destilleri och lära dig traditionella produktionstekniker.

EBS samarbetar med världens mest prisbelönta single malt scotch whisky för att kunna erbjuda en unik och fördjupande upplevelse för whiskyentusiaster och erfarna bartenders i hjärtat av Speyside, Skottland. Praktisk utbildning sker på det familjeägda Glenfiddich-destilleriet och är endast tillgängligt på grund av det exklusiva samarbetet mellan William Grant & Sons och EBS.

Glenfiddich-destilleriet ligger i Dufftown, den självutnämnda maltwhisky-huvudstaden i världen. Här finns inte mindre än 6 destillerier, vilket är rätt imponerande med en befolkning på 1 600. I William Grant & Sons lokaler i Dufftown utförs alla stadier av deras whiskyproduktion, från korn till glas. Korn odlas och skördas på plats på deras egna fält, innan det mältas med hjälp av traditionella mältningstekniker. Vörten ska jäsa och sedan destilleras i traditionella kopparpannor, innan lagring sker på plats tillsammans med runt en miljon ekfat.

Det finns även ett eget tunnbinderi och under fyra dagar kommer du att lära dig om alla steg i whiskyproduktionen. Allt genom praktisk träning i hjärtat av whiskyindustrin. Se, känn och smaka dig genom den otroliga tillverkningsprocessen och kom hem med kunskap som tidigare endast var tillgänglig för Glenfiddichs speciellt inbjudna VIP-gäster. Om du ska göra en djupdykning i skotsk whisky finns det inget bättre tillfälle än EBS skotska whiskyexpedition i Speyside, omgiven av runt 50 destillerier.

Bo på plats på Glenfiddich-destilleriet

Deltagare på den här exklusiva expeditionen kommer att bo i egna rum i stugor på destilleriet. Det här exklusiva erbjudandet är endast tillgängligt tack vare av vårt samarbete med Glenfiddich, och är inte tillgängligt för allmänheten. Att bo på destilleriet innebär att inte en enda sekund går till spillo under din vistelse, och att whiskyproduktionen kommer att vara närvarande från morgon till kväll. Vissa måltider kommer att tillhandahållas av destilleriets duktiga kockar och alla stugor har fullt utrustade kök.

Från korn till öl

Du kommer att vara omgiven av Glenfiddichs kornfält och, beroende på säsong, kan du se huvudingrediensen vid sådd, odling eller skörd. Få möjlighet att mälta ditt eget korn och se groningsprocessen omvandla stärkelse till socker. Få förståelse för hur man beräknar skörden, testar sprödhet och kontrollerar kvaliteten hos jäst. Lukta och smaka dig genom mältning, mäskning och jäsning.

The Stillhouse

Följ med bakom kulisserna på ett verksamt destilleri och träffa branschens mest erfarna kopparslagare! Du kommer att destillera din egen sats, kolla kopparn efter sprickor, mäta kvarvarande koppars tjocklek, smutta rå sprit direkt från kopparpannan och lära dig hur mästardestillatörer hanterar varje droppe.

Fat och tunnbinderi

Få tillträde där allmänheten inte får vistas! Utforska olika typer av lager, se det unika Solera Vat på warehouse no.8 och smaka på whisky direkt från fatet.
Testa på att bygga din egen tunna, med hjälp av mästerliga tunnbindare med årtiondens erfarenhet. Trä har en stor påverkan på det slutgiltiga whiskysmaken, så tillverkare tar det på stort allvar. Se, känn och lär dig om hur man väljer trä utifrån typ och ursprung, lagringstid och finish.

Exklusiv provsmakning och Blending

Utveckla dina smaklökar med whiskyexperter i exklusiva provsmakningar. Att identifiera smakkaraktärer och utöka ditt smakvokabulär är nyckeln till en förhöjd whiskyupplevelse, oavsett om du är en erfaren provsmakare eller nybörjare.

Under den här resan kommer du att få smaka whisky som du säkerligen aldrig smakat förut. Alla kurser är olika men du kommer att smaka whisky i alla dess former. Du kommer att smaka rå sprit, fat som inte har buteljerats, experimentella lagringar eller finish, och även EBS egna Glenfiddich Gallery-buteljering. Slutligen kommer du att få göra din egen blend av whisky, och få med dig en flaska hem!

Lär av experterna

EBS samarbetar med William Grant & Sons för att kunna erbjuda en unik och skräddarsydd upplevelse för whiskyentusiaster och passionerade bartenders. Vi har lång erfarenhet av praktisk utbildning och Glenfiddich-destilleriet har valts ut för det här speciella samarbetet eftersom det har allt man kan önska sig på ett och samma ställe. Såväl som tillträde till områden dit allmänheten inte får gå, kommer du att få expertinstruktioner från proffs med mångårig erfarenhet. Det här är hjärtat av skotsk whisky, du kan inte komma närmare än såhär!

Vad innehåller denna unika expedition?

  • 5 nätter i ett privat rum i en stuga på destilleriområdet
  • 4 lunchbufféer
  • 1 galamiddag: 3-rätters middag, 4 cocktails och en mycket speciell “dram”
  • 8 kaffe/tepauser
  • Ett provexemplar av skotsk whisky som du själv får blanda
  • Ett nytt sätt att njuta av whisky genom expertprovsmakningar
  • En fördjupad förståelse för whiskyproduktionen

3 anledningar att boka nu

Vill du ha en unik upplevelse och bo på ett skotskt destilleri där du lär dig alla steg av produktionen? Här är tre anledningar att boka vår skotska whiskyexpedition nu:

  1. Bo på plats på Glenfiddich-destilleriet – inte tillgängligt för allmänheten
  2. Se, lukta och smaka på varje steg av whiskyproduktionen, från skörd till glas
  3. Gör din egen whisky blend och få praktisk erfarenhet av att hantera kolonnapparat och fat
Mer information Boka Nu

Få ditt eget exemplar av vår broschyr gratis!

Sök i listan genom att skriva in första bokstäverna i ditt land, eller välj genom att ange din landskod.

EBS CARE

EBS är den enda barskolan i världen som erbjuder en förstklassig service av våra supportarbetare, som finns redo för att svara på alla frågor du kan tänkas ha. Du kommer vara i kontakt med teamet innan, under och efter din kurs. Lär känna personerna som kommer ändra ditt liv, redan idag.

TRÄFFA EBS CARE

VARFÖR EBS

Det finns många anledningar till att EBS skiljer sig från mängden av de barskolor som finns idag, en av dem är rekryteringssiten Matchstaff.com. Matchstaff är världens största jobbportal för bartenders som designats exklusivt för EBS studenter. Vi anser att du förtjänar den livsstil du pluggat hårt för och vi vill hjälpa dig uppnå den. Hitta det som lockar dig mest hos EBS nu!

Läs mera

LIVET PÅ EBS

Bekanta dig med livet på EBS före du påbörjar din kurs. Läs våra senaste blogginlägg, nyheter ifrån skolorna och de nyaste trenderna inom industrin!

EBS social network

Följ oss på sociala medier och håll dig uppdaterad om allt som gäller våra studenter och livet på barskolan!