Kaffekurs (1 dag)

En introduktion till kaffets underbara värld!

VAD KAN DU FÖRVÄNTA DIG FRÅN KAFFEKURSEN?

Utformad av världsberömda kaffeexperterna Dr. Andrej Godina och Fabio Milani, den här intensiva och roliga dagskursen är den perfekta början, oavsett om du vill lära dig mer om kaffe för skojs skull eller om du vill jobba som barista.

På den här dagskursen i kaffekunskap kommer du att lära dig om de olika delarna i kaffets tillverkningsprocess, från jordbruk till kopp, inklusive olika bryggmetoder som används vid extrahering av bönor, hur kafferostare utvinner olika smaker genom att använda olika rostningstekniker och hur du brygger en perfekt italiensk espresso.

Genom praktisk träning med våra erfarna instruktörer kommer du snabbt lära dig att hantera utrustningens olika delar, inklusive kvarn och espressomaskin, så att du kan göra en perfekt kopp kaffe. Noga utvalda provsmakningar ger dig inblick i det spännande utbudet av smaker inom kaffearterna Arabica och Robusta. Efter den här omfattande kursen kommer du att kunna göra varje dryck på en espresso-baserad meny, från macchiato till cappucino och andra baristaklassiker.

GÅ EN KURS UTFORMAD AV INTERNATIONELLA KAFFEEXPERTER

Dr.Andrej Godina: Med en doktorsexamen i vetenskap, teknik och ekonomi i kaffeindustrin är det få som kan branschen lika bra som Dr. Andrej Godina! Andrej är en världsberömd kaffeexpert och licensierad instruktör och Master Barista ackrediterad av prestigefyllda Speciality Coffe Association (SCA). År 2015 grundade han Umami Area, en förening vars syfte är att sprida kulturen och kunskap om kvalitetskaffe genom evenemang och utbildningsprogram. Inte nog med det, han jobbar även som kaffesmakare och konsult för kafferostare och italienska kaffemaskinstillverkare.

Fabio Milani: Fabio Milani är en internationell kaffekonsult med över 10 års branscherfarenhet. Han är mest berömd för att ha uppfunnit kaffeflair, som för in flairkonsten i kaffets värld. Utöver att undervisa blivande baristor har Fabio genom sin breda karriär arbetat med några av de största varumärkena i kaffeindustrin, suttit i juryn i ett flertal tävlingar och till och med dykt upp i en Costa Coffee-reklam!

SPECIALITY COFFEE ASSOCIATION (SCA)

Speciality Coffee Association (SCA) är en ideell organisation som representerar tusentals professionella kaffeproffs runt om i världen, från producenter till baristor. De är världsledande inom barista- och kaffeutbildning och erbjuder ett prestigefyllt utbildningsprogram (Coffee Skills Program) som består av sex olika moduler. Varje modul finns tillgänglig på tre olika nivåer, med poäng för varje steg.

Vår Kaffekurs ger dig den kunskap du behöver för att klara av modulen SCA Introduction to Coffee. Om du vill få ett SCA-certifikat och tjäna 10 poäng mot ditt Coffee Skills-diplom kan du boka provet genom EBS. Provet, som kostar 60 euro, kommer att ske i närvaro av en behörig SCA-instruktör, på ett specificerat datum efter din EBS-kurs.

Observera att det är helt valfritt att ta SCA-provet.

3 anledningar att boka nu

Vill du förbättra din kaffekunskap för ditt nöjes skull, eller för att kunna jobba på ett kafé? Därför passar den här intensiva dagskursen dig:

1. Lär dig hur man gör en perfekt kopp kaffe och att kunna prata om det som ett proffs
  2. Upptäck varje del av kaffets resa, från jordbruk till kopp
  3. Lär dig att använda utrustningen med självsäkerhet och kompetens, så att du kan få jobb på ett kafé
Boka Nu

Supported by the biggest spirit brands in the industry

A lot of the best spirit brands in the industry have recognised us as the world’s leading bartender school, due to our standard of excellence we instil within our students. We therefore have the backing of some of the biggest names in the industry, which means you will not only receive world-class training but will be dealing with world-class ingredients too.

EBS Brands

Kursplaner - Kaffekurs (1 dag)

En introduktion till kaffets historia

Lär dig allt om kaffets fascinerande resa, från dess ursprung i Etiopien till Yemen och den arabisktalande världen och dagens kaffekultur i Europa. Lär dig om skillnaderna mellan Arabica och Robusta, få inblick i länderna som konsumerar mest kaffe och mer.

Global kaffeproduktion

Vi undersöker de viktigaste länderna inom kaffeproduktion och utforskar hur geografisk plats påverkar kaffets smak.

Rostningsprocessen

Bli bekant med kaffets rostningsprocess, lär dig om hur man bevarar rostat kaffe och provsmaka ett ljust- och mörkrostat kaffe tillrett med kaffepress.

Bryggmetoder

Under den här praktiska lektionen kommer du att lära dig om olika bryggmetoder och skillnaderna mellan över- och underextraherat kaffe, samt bekanta dig med malningsprocessen och kaffedosering för espresso och filterkaffe.

Espresso

Lär dig att använda espressomaskinen på ett effektivt och självsäkert sätt. Öva på att göra espressobaserade drycker, inklusive macchiato, cappuccino, flat white och mer.

Provsmakningar

Utveckla din kaffepalett och förfina din uppskattning av kaffe under roliga provsmakningar. Lär dig skillnaden mellan olika typer av kaffe:

• Snabbkaffe och filterkaffe
  • Robusta- och Arabicakaffe
  • Specialkaffe som görs med Chemox och Aeropress kaffebryggare.

DESTINATIONER FÖR DAGSKURSEN I KAFFE:

EBS social network

Följ oss på sociala medier och håll dig uppdaterad om allt som gäller våra studenter och livet på barskolan!