Basic Bartender (1 vecka)

Ta ditt första steg in i bartenderns värld!

VAD KAN DU FÖRVÄNTA DIG AV KURSEN BASIC BARTENDER

Att få jobb som bartender utan någon tidigare erfarenhet är i stort sett omöjligt. Om du vill lära dig grunden i att vara bartender under en rolig vecka, för att kunna få jobb i den attraktiva barbranschen, är kursen Basic Bartender det bästa alternativet.

Kursen är utvecklad av världens bästa bartenders och ger dig en försmak av hur det är att vara bartender. Under en vecka utrustas du med grundläggande bartendingkunskaper och självförtroende att servera enkla cocktails i barer, festivaler, pubar och restauranger. Utöver jobbmöjligheter kommer du att träffa fantastiska människor, uppleva nya saker och bredda dina horisonter.

Om ditt mål däremot är att jobba i cocktailbarer och finare restauranger som cocktailbartender är vår Internationella Bartenderkurs ett bättre alternativ för dig. Där går du från cocktail-nybörjare till professionell bartender med kompetens och självförtroende att ställa dig i vilken bar som helst och få det att se ut som att du har gjort det i åratal, på bara fyra veckor. Läs mer om vår Internationella Bartenderkurs här.

Praktisk barträning

Vi tror på att ha kul medan man lär sig, så större delen av tiden kommer du att spendera med att göra drinkar i baren. Du kommer att lära dig minst 18 klassiska cocktails under din tid med EBS!

Observera att Flair inte ingår i den här kursen. Om du är intresserad av att lära dig Flairbartending och vill ha en mer heltäckande kurs är vår Internationella Bartenderkurs bäst för dig.

Bredda ditt CV

Du kommer att få motsvarande två månaders barerfarenhet under en vecka. Efter kursen kan du lätt hitta jobb på grundnivå i olika barer, pubar och klubbar.

Observera att kursen Basic Bartender inte inkluderar tillgång till EBS MatchStaff, vår exklusiva jobbportal som kopplar samman EBS-studenter med prestigefyllda arbetsgivare runt om i världen. Gå vår Internationella Bartenderkurs för att få livslång tillgång till EBS MatchStaff och hitta de bästa barjobben.

3 anledningar att boka nu

Vill du ta den snabbaste vägen in i barbranschen? Därför är kursen Basic Bartender rätt för dig:

1. Få motsvarande 2 månaders barerfarenhet genom praktisk träning.
  2. Utveckla viktiga bartendingkunskaper som en grund att bygga vidare på när du tar plats bakom baren.
  3. Börja arbeta i pubar, barer och restauranger med att servera enkla cocktails, öl och vin.
Boka Nu

Kursplaner - Basic Bartender (1 vecka)

Bartenderns ABC

Lär dig de grundläggande principerna i bartending och få en tydlig inblick i hur branschen fungerar. Du kommer att lära dig om:

• Bartenderns roll och ansvar
  • Hur du sätter upp en bar inför ett skift
  • Grundläggande pour-tekniker
  • Att göra enkel garnityr
  • Konsten att ge perfekt service

Skapa drinkar och cocktails

Lär dig att göra minst 18 klassiska cocktails med färska ingredienser, från Mojito och Whiskey Sour till Espresso Martini och Old Fashioned.

Grundläggande tekniker och utrustning

Lär dig viktiga bartendingtekniker som att muddla, skaka, röra och tekniken churn. Du kommer även lära dig att lagra shots, free pour och hur man använder en jigger. Du kommer också att bekanta dig med viktiga barverktyg och utrustning.

Grundläggande spritkunskap

Lär dig det viktigaste om olika spritsorter och deras ursprung, som kommer att imponera på vänner, kunder och framtida arbetsgivare. Vi pratar om vodka, gin, rom, tequila, whisky och konjak. Du kommer också att lära dig om öl och vin.

DESTINATIONER FÖR BASIC BARTENDER (1 VECKA):

EBS social network

Följ oss på sociala medier och håll dig uppdaterad om allt som gäller våra studenter och livet på barskolan!