Baristakurs (5 dagar)

För kaffeentusiaster och yrkesverksamma, blivande baristor och aspirerande kaféägare!

DETTA KAN DU FÖRVÄNTA DIG FRÅN DIN 5-DAGARS BARISTAKURS

Är du en hemmabryggande kaffeentusiast som vill lära dig mer? Vill du göra din passion för kaffe till ett yrke? Kanske är du en etablerad barista som vill putsa upp din kunskap? Eller så drömmer du kanske om att starta en egen kaffeverksamhet? Oavsett vad ditt mål är har vår Baristakurs (5 dagar) mycket att erbjuda.

Ingen tidigare erfarenhet krävs, bara en passion för kaffe och en önskan att lära sig!

EN KURS UTFORMAD AV DE ALLRA BÄSTA

EBS har samarbetat med två av världens ledande kaffeexperter, Dr. Andrej Godina och Fabio Milani, för att kunna erbjuda den här praktiska kursen:

Andrej Godina: Med en doktorsexamen i vetenskap, teknik och ekonomi i kaffeindustrin är det få som kan branschen lika bra som Dr. Andrej Godina! Andrej är en världsberömd kaffeexpert samt licensierad instruktör och Master Barista ackrediterad av prestigefyllda Specialty Coffee Association (SCA). År 2015 grundade han Umami Area, en förening vars syfte är att sprida kunskap om kvalitetskaffe genom evenemang och utbildning. Inte nog med det, han jobbar även som professionell kaffesmakare och konsult för kafferostare och italienska kaffemaskinstillverkare. Dessutom äger han ett kaffeplantage på 45 hektar i Honduras som går under namnet Finca Rio Colorado.

Fabio Milani: Fabio Milani är en internationell kaffekonsult med över 10 års branscherfarenhet. Han är mest berömd för att ha uppfunnit kaffeflair, som för in flairkonsten i kaffets värld. Utöver att undervisa blivande baristor har Fabio genom sin breda karriär arbetat med några av de största varumärkena i kaffeindustrin, suttit i juryn i ett flertal tävlingar och till och med dykt upp i en Costa Coffee-reklam!

UTVECKLA DIN KUNSKAP SOM BARISTA

Upptäck kaffebranschen utifrån en baristas perspektiv under den här intensiva 5-dagarskursen. Våra expertinstruktörer lär dig allt en barista måste veta, bland annat kvarninställningar, mjölkhantering och latteart genom praktisk träning med professionell utrustning i toppklass. Efter kursen kommer du att vara på samma nivå som en professionell barista, redo att jobba med stor självsäkerhet i en hektisk baristamiljö.

Redan etablerade baristor kommer att utveckla och förfina sin tidigare kunskap, då vi täcker avancerade tekniker såsom kaffeflair, komplexa bryggmetoder, extraktion, smakutveckling och mer. Entreprenörer och aspirerande kaféägare har stor nytta av den här kursen då vi även täcker in hur man driver en kaféverksamhet med effektiva arbetsflöden, kostnader och kundservice.

FÅ DITT SCA-CERTIFIKAT

Specialty Coffee Association (SCA) är en ideell organisation som representerar tusentals professionella kaffeproffs runt om i världen, från producenter till baristor. De är världsledande inom barista- och kaffeutbildning och erbjuder ett prestigefyllt utbildningsprogram (Coffee Skills Program) som består av sex olika moduler. Varje modul finns tillgänglig på tre olika nivåer, med poäng för varje steg.

På vår Baristakurs (5 dagar) får du den kunskap du behöver för att klara modulen Introduction to Coffee på alla nivåer, Barista Skills-modulen upp till mellannivå och Brewing Foundations på grundnivå.

På EBS erbjuder vi möjligheten att avlägga ett antal SCA-prov för att samla poäng mot ett Coffee Skills Diploma. För att få certifikatet måste du bli godkänd på en del korta praktiska och skriftliga prov i närvaro av en SCA-certifierad instruktör. Proven äger rum på ett specificerat datum efter din baristakurs med EBS. SCA’s grundläggande certifikat kostar 60 € för medlemmar och icke-medlemmar, medan certifikatet på mellannivå kostar 100 € för SCA-medlemmar och 180 € för icke-medlemmar.

Med det här internationellt erkända certifikatet kan du enkelt bevisa dina kunskaper för arbetsgivare runt om i världen.

EN ROLIG UPPLEVELSE

Utöver tiden som ägnas åt att utveckla din kunskap som barista, finns det även gott om tid att träffa nya människor, utforska nya platser och helt enkelt ha roligt. Den här kursen är fylld av praktiska och livliga moment, som lektionen i kaffeflair där du kommer att knyta vänskapsband med dina kurskompisar redan första dagen. Eftersom ni även bor tillsammans i vårt särskilt utvalda boende kommer ni att ha gott om tid att koppla av och umgås på kvällarna. Många av våra studenter lämnar EBS med vänner för livet.

3 anledningar att boka nu

Vill du lära dig mer om kaffets fascinerande värld, utveckla din kunskap som barista eller öppna ditt eget kafé?

  1. Utveckla den kunskap du behöver för att bli en framgångsrik barista
  2. Upptäck allt fantastiskt som finns att veta om kaffe
  3. Lär dig att göra perfekt espresso och cappuccino samt imponera med latteart
Boka Nu

Supported by the biggest spirit brands in the industry

A lot of the best spirit brands in the industry have recognised us as the world’s leading bartender school, due to our standard of excellence we instil within our students. We therefore have the backing of some of the biggest names in the industry, which means you will not only receive world-class training but will be dealing with world-class ingredients too.

EBS Brands

Kursplaner - Baristakurs (5 dagar)

Baristakunskap (grundnivå)


Lär dig grunden du behöver för att komma igång som barista. Den här modulen täcker kalibrering av kvarnen, korrekt användning av utrustning och skumning av färsk mjölk till cappuccino och macchiato. Den innehåller även hälso- och säkerhetsrutiner, kundservice och en introduktion till kaffeflair. Du lär dig att balansera kaffearomer, smaker och du får även smaka på specialkaffe.

Introduktion till kaffe


Få en inblick in i specialkaffets värld och bekanta dig med kaffets tillverkningsprocess, inklusive extrahering av bönor och hur olika smaker utvecklas i rostningen. Den här modulen täcker också bryggmetoder, från espresso till pressobryggare, chemex och aeropress, och även hur man använder kaffe i cocktails samt kaffeflair.

Grundläggande bryggtekniker


I den här modulen lär du dig om teori, teknik och utrustning som behövs för att producera utsökt bryggt kaffe. Du kommer att studera de sju olika processerna och öva med olika typer av utrustning för att testa dina kunskaper. Den här modulen innehåller också kaffesmakning och en praktisk lektion i cappuccino och latteart.

Baristakunskap (mellannivå)


Under kursens två sista dagar kommer du att få en djupare förståelse för kaffet och förfina dina nya kunskaper. Målet för den här modulen är att säkerställa att du som barista ska kunna skapa en perfekt balanserad espresso och identifiera syra, sötma och beska. Du kommer även att utveckla din mjölkhanteringsteknik för att kunna skapa vacker latteart. Du kommer att öva på ett effektivt arbetsflöde och att göra högkvalitativa drycker medan du följer rätt rutiner. Slutligen kommer vi att fokusera på kundservice, att skapa din egen affärsmodell och hantera vinst och kostnad.

Examen


Omsätt allt du har lärt dig i praktiken med EBS baristaexamen. Den består av både teoretiska och praktiska test för att säkerställa att du har fått en god förståelse för allt vi har tagit upp under kursveckan. Efter att du har klarat kursen kommer du tilldelas ett EBS-certifikat.

DESTINATIONER FÖR BARISTAKURS (5 DAGAR)

Få ditt eget exemplar av vår broschyr gratis!

Sök i listan genom att skriva in första bokstäverna i ditt land, eller välj genom att ange din landskod.

EBS CARE

EBS är den enda barskolan i världen som erbjuder en förstklassig service av våra supportarbetare, som finns redo för att svara på alla frågor du kan tänkas ha. Du kommer vara in kontakt med teamet innan, under och efter din kurs. Lär känna personerna som kommer ändra ditt liv, redan idag.

Bekanta dig med EBS CARE

Varför EBS

Det finns många anledningar till att EBS skiljer sig från mängden av de barskolor som finns idag, en av dem är rekryteringssiten Matchstaff.com. Matchstaff är världen största jobbportal som för bartenders som designats exklusivt för EBS studenter. Vi anser att du förtjänar den livsstil du pluggat hårt för och vi vill hjälpa dig uppnå den. Hitta det som lockar dig mest hos EBS nu!

LIVET PÅ EBS

Vill du veta mer om livet på EBS? Kolla in våra senaste bloggar, skolnyheter och branschinfo här.

EBS social network

Följ oss på sociala medier och håll dig uppdaterad om allt som gäller våra studenter och livet på barskolan!