6-DAGAR AVANCERAD FLAIR BARTENDING

Vässa dina flair bartending tekniker med EBS!

Detta kan du förvänta dig av vår 6-dagarskurs i Avancerad Flair

6-dagarskursen i Avancerad Flair bartending är utformad på det viset att eleverna får öva på sina tricks i en riktig barmiljö. Vi tror hårt på att övning ger färdighet. Om du har gått EBS 4-veckorskurs har du tagit dig till WFA:s (the World Flair Assocciation) gula nivå. 6-dagarskursen tar dig ett steg högre till den orangea som representerar en mellannivå av flair kunskaper. Den riktar sig alltså till bartenders som har erfarenhet och bartender som inte har flairat förut kommer ha svårt att ta sig till den orangea nivån. Flair är en naturlig del i modern bartending och gör världens bästa jobb ännu lite roligare.

Kursen är uppbyggd runt de fyra olika omgångarna du måste klara (Free Pour, Speed Round, Working Flair och Exhibition Flair) för att nå WFA:s orangea nivå. Varje delmoment måste klaras av innan du får gå vidare till nästa.

Vi vill såklart att du ska nå ditt mål och klarar du inte av testet på första försöket så ger EBS dig ett GRATIS andra försök. Det kanske bara handlar om att du är nervös första gången och då kan du göra om testet samma dag. Om du känner att du behöver öva mer så går det också bra. Du kan göra om testet på samma destination eller någon annanstans i världen vid ett annat tillfälle.

Vad kan 6-dagarskursen i Avancerad Flair göra för dig?

Efter att ha gått kursen kommer ditt CV stå ut i mängden. Dina avancerade bartending kunskaper kommer att göra dig attraktivare i potentiella arbetsgivares ögon då du kan briljera med dina nya trick. Med den orangea  WFA Flair nivån i handen är du på god väg in i flair världen och kan förbereda dig för den gröna nivån!

3 anledningar till att boka nu

Flair bartending handlar om att imponera på dina gäster genom att med flaskor och barutrustning göra häftiga tricks medan du blandar deras drinkar. Det är det ultimata sättet att underhålla dina gäster och du blir en rockstjärna bakom baren. Det är en talang som eftersöks över hela världen just nu. Här kommer tre anledningar till varför du borde boka kursen idag.

 1. 6-dagarskursen är en praktisk kurs där du kommer vässa dina tekniker genom massor av övning.
 2. Du kommer att få lära dig 20 olika WFA flairtricks, 10 Working och 10 Exhibition flair.
 3. Dina lärare är rankade som topp tre i sina hemländer Storbritannien och Spanien.
Mer information Boka Nu

Supported by the biggest spirit brands in the industry

A lot of the best spirit brands in the industry have recognised us as the world’s leading bartender school, due to our standard of excellence we instil within our students. We therefore have the backing of some of the biggest names in the industry, which means you will not only receive world-class training but will be dealing with world-class ingredients too.

EBS Brands

Läs mer om din kurs idag

Luta dig tillbaka och se vad du kan förvänta dig av din 6-dagarskurs i Avancerad Flair. Är du redo för äventyret som kommer förändra ditt liv? Tryck Play…

Kursplaner - 6-DAGAR AVANCERAD FLAIR BARTENDING

Introduktion till flair


Detta är en introduktion till flair bartending och dess korta historia då flair bara har vart en del av barscenen sedan 80-talet. Under introduktionen kommer vi att gå igenom flair säkerhet då det faktiskt är farligt att kasta omkring med flaskor. Men ta det bara lugnt, följer du de enkla reglerna så är det ingen fara på taket. Efter detta kommer vi att gå igenom två typer av flair: working flair och exhibition flair och vad som skiljer dem åt.

01-580x2404

Free Pour


Den första praktiska omgången av kursen är enkel. Du måste hälla upp en shot och en dubbelshot med både vänster och höger hand. Det är ingen svår uppgift då du får hälla upp de separat.

02-580x2404

Speed Round


Precis som det låter så handlar det här om att vara snabb! Du ska göra en sea breeze och en mojito inom 50 sekunder. Alla ingredienser ska vara med och drinkarna ska presenteras så som de skulle ha serverats i en riktig bar.

time-control

Working Flair


Nu blir det lite svårare. Du har två minuter på dig att göra en mojito och en sea breeze medan du samtidigt utför de 10 olika tricken från den orangea nivån. De 10 olika tricken i den orangea nivån är:

 • Arm Stall
 • Switch
 • Reverse Swipe
 • Flat to Front
 • Snatch to Back
 • Roll to Switch
 • Neck Pour
 • Tin Release
 • Lampshade
 • Roll to Pour

04-580x2404

Exhibition Flair


omgång ska du visa de 10 orangea exhibition flair tricken under 1 minut och 30 sekunder. Du behöver inte göra några drinkar utan här handlar det om att showa och glänsa bakom baren. De tricks som ska utföras är följande:

 • Over to Stall
 • Back to Front Nest
 • Gun Slings
 • 900 to Reverse Beer Grab
 • Helicopter on the Tin
 • 720 to Pour
 • 2 Bottle Flash
 • 2 Bottle Multiplex
 • Multiplex Nest
 • Flick to Tap

05-580x2404

" Slutprovet "


Här gäller det att sätta ihop allting du har lärt dig under kursen. Det är höga krav för att bli godkänd men nycken till att bli godkänd är att öva mycket, vara väl förberedd, koncentrera dig på tricken och framförallt, ha kul!

06-580x2404

Flair jakt i staden


En av kursens dagar åker vi runt i staden och besöker häftiga och nytänkande flair barer. 07-580x2404

Destinationer för din 6- dagars avancerade flairkurs:

6- dagars avancerade flairkursen erbjuds för tillfället på våra skolor i London, Milano och Las Vegas. Dessa städer är alla speciellt populära bland flairbartenders, så du kommer garanterat att få besöka några av branschens ledande barer och få ytterligare inspiration till att fortsätta din flairkarriär. Vem vet, du kanske står bakom baren och imponerar på dina gäster med dina flairkunskaper snabbare än du tror!

Vi är supportade av de största spritmärkena i branschen

Många av de absolut största spritmärkena i branschen tycker att vi är den bästa barskolan i världen då våra elevers kunskaper håller så pass hög standard. Det gör att vi är uppbackade av några av de bästa spritmärkena som finns, vilket innebär att du inte bara komma få den bästa barträningen utan du kommer också att få jobba med de bästa ingredienserna.

Få adgang til din gratis brochure nu

Din brochure dækker alt, du behøver at vide omkring dit 6-dages advanced flair kursus. Klik nedenfor for at se din brochure online og fortsætte din rejse mod toppen af flair-verdenen med EBS!

Sök i listan genom att skriva in första bokstäverna i ditt land, eller välj genom att ange din landskod.

EBS CARE

EBS är den enda barskolan i världen som erbjuder en förstklassig service av våra supportarbetare, som finns redo för att svara på alla frågor du kan tänkas ha. Du kommer vara in kontakt med teamet innan, under och efter din kurs. Lär känna personerna som kommer ändra ditt liv, redan idag.

Bekanta dig med EBS CARE

Varför EBS

Det finns många anledningar till att EBS skiljer sig från mängden av de barskolor som finns idag, en av dem är rekryteringssiten Matchstaff.com. Matchstaff är världen största jobbportal som för bartenders som designats exklusivt för EBS studenter. Vi anser att du förtjänar den livsstil du pluggat hårt för och vi vill hjälpa dig uppnå den. Hitta det som lockar dig mest hos EBS nu!

LIVET PÅ EBS

Vill du veta mer om livet på EBS? Kolla in våra senaste bloggar, skolnyheter och branschinfo här.

EBS social network

Följ oss på sociala medier och håll dig uppdaterad om allt som gäller våra studenter och livet på barskolan!