5- dagars baristakurs

Lär dig hur du blir en professionell barista av den världsberömda kaffe- experten Fabio Milani!

Vad du kan förvänta dig av din 5- dagars baristakurs

Den fem dagar långa baristakursen är den första baristakursen i EBS historia. Kursen kräver ingen tidigare erfarenhet, vilket betyder att alla är välkomna på kursen oberoende av nivå! Också ifall du är en erfaren barista och vill förbättra dina praktiska och teoretiska kunskaper i ett splitternytt baristacenter, är detta kursen för dig!

Visste du att kaffe är den andra mest handlade råvaran efter petrolium världen över? Inte undra på att kaffe är så viktigt! Varje år dricker världen över 400 miljarder koppar kaffe! En som verkligen förstår sig på och uppskattar kaffe är Fabio Milani, mannen bakom vår baristakurs. Fabio är en äkta kaffe- expert och en internationell kaffekonsult med över 10 års erfarenhet i branschen. Han är också en av pionjärerna i kaffeflair- ett nytt modernt fenomen! Du kommer alltså inte att hitta en mera kunnig kaffe- expert även om du försökte!

Fabio har satt allt sitt kunnande och sin erfarenhet i vår 5- dagars baristakurs. Du kommer alltså att få lära dig hela processen hur bönan blir till kaffe; när frukten plockas, hur rostningen sker och vad som händer mellan rostningen och att kaffet rinner ner i din kopp! Du kommer också att få lära dig att hantera mjölk, skapa lattekonstverk, kundservice och även lite om marknadsföring inom baristabranschen. Sist men inte minst, kommer EBS även att ordna seminarier om olika rostningsmetoder, kaffeflair och kaffemixologi!

 

Rancilio & EBS

På #EBSRome Barista Akademin använder vi oss av Rancilio kaffeprodukter. På så sätt försäkrar vi oss om att våra studenter har tillgång till de bästa produkterna och den bästa utrustningen för att lära sig så mycket som möjligt.

 

Tre orsaker till att boka nu

Vill du bli en professionell barista och träna i en anläggning som är specialbyggd för det syftet? I så fall har du hittat rätt, 5- dagars baristakursen är som gjord för dig! Här är tre orsaker till varför du borde boka kursen nu:
1) Kursen är skapad av baristaexperten Fabio Milani!
2) Du får träna i ett splitternytt baristacenter
3) Du får lära dig om olika bryggmetoder, hur du hanterar mjölk i olika former, att kaffeflaira och att skapa lattekonstverk!

 

Mer information Boka Nu

Supported by the biggest spirit brands in the industry

A lot of the best spirit brands in the industry have recognised us as the world’s leading bartender school, due to our standard of excellence we instil within our students. We therefore have the backing of some of the biggest names in the industry, which means you will not only receive world-class training but will be dealing with world-class ingredients too.

EBS Brands

Kursplaner - 5- dagars baristakurs

De sex M:en


Nu kommer du att få lära dig de grundläggande baristakunskaperna. Du kommer att lära dig hur du sätter upp, rengör och upprätthåller en arbetsstation på ett professionellt sätt. Du kommer även att lära dig om de 6 M:en, sex olika italienska baristatekniker som alla börjar på bokastaven M. De sex M:en lär dig om kaffeblandningar, ursprung, malning, marknadsföring och espresso maskinen. De sex M:en består av följande:
1. Miscela – Blanda
2. Macinatura – Mala
3. Macchina – Maskin
4. Mano del Barista- Baristans hand
5. Manutenzione e Pulizia – Upprätthållning och rengöring
6. Marketing – Marknadsföring

01

De fem L:n


De fem L:n behandlar ett annat viktigt område inom kaffe- och baristavärlden, nämligen mjölk. Du kommer att få lära dig allting gällande mjölk genom de fem L:n. De fem L:n är består av olika italienska baristatekniker som alla börjar på bokstaven L, så som olika typer av mjölk och olika redskap du behöver för att tillreda det perfekta skummet och skapa lattekonst. De fem L:n består av följande:

1. Latte – Mjölk
2. Lattiera – Mjölkkanna
3. Lancia Vapore- Ångrör
4. Lavorazione – Bearbetning
5. Latte Art – Lattekonst

01

Lattekonst


Lattekonst handlar om att kunna forma mjölken på toppen av latten till ett konstverk. Du kommer att få lära dig både teoretiska och praktiska kunskaper gällande lattekonst. Du kommer också att få lära dig flera olika tekniker hur du kan skumma mjölken och få till den perfekta konsistensen för att kunna rita på cappuccinons yta. Utöver detta, får du även lära dig olika sätt att rita på samt olika free pour- tekniker. En metod inkuderar en penna som är specialgjord för att rita till exempel ett äppel, ett hjärta, ett löv eller en tulpan på cappuccions yta. Till sist kommer du också att lära dig att dekorera ytan på din cappuccino med choklad.

01

Metoder för att brygga kaffe och kaffeflair seminarium


Det finns otaliga metoder att brygga kaffe och varje metod ger olika slutresultat. Detta är ett så komplext ämne, så under din fem dagars kurs kommer du att få lära dig några av de olika metoderna. Fokuset kommer att ligga på V60, AeroPress, Syphon och French Press bryggmetoder. Under den andra delen av seminariet kommer du att få lära dig teorin bakom kaffeflair och du kommer även att få öva på några kaffeflair rörelser.

01

Examen


Nu är det dags för dig att visa upp allting du lärt dig i samband med EBS barista examen. Examen testar både dina teoretiska och praktiska baristakunskaper, så var noga med att förbereda dig inför examen ordentligt.

01

DESTINATIONEN FÖR DIN 5- DAGARS BARISTAKURS:

Din 5- dagars baristakurs är för tillfället endast tillgänglig i Italien- espressons hemland.

Få ditt eget exemplar av vår broschyr gratis!

Broschyren behandlar allting du behöver veta om din 5- dagars baristakurs. Klicka nedan för att läsa din broschyr online och påbörja din resa mot att bli en professionell barista!

Sök i listan genom att skriva in första bokstäverna i ditt land, eller välj genom att ange din landskod.

EBS CARE

EBS är den enda barskolan i världen som erbjuder en förstklassig service av våra supportarbetare, som finns redo för att svara på alla frågor du kan tänkas ha. Du kommer vara i kontakt med teamet innan, under och efter din kurs. Lär känna personerna som kommer ändra ditt liv, redan idag.

TRÄFFA EBS CARE

VARFÖR EBS

Det finns många anledningar till att EBS skiljer sig från mängden av de barskolor som finns idag, en av dem är rekryteringssiten Matchstaff.com. Matchstaff är världens största jobbportal för bartenders som designats exklusivt för EBS studenter. Vi anser att du förtjänar den livsstil du pluggat hårt för och vi vill hjälpa dig uppnå den. Hitta det som lockar dig mest hos EBS nu!

Läs mera

LIVET PÅ EBS

Bekanta dig med livet på EBS före du påbörjar din kurs. Läs våra senaste blogginlägg, nyheter ifrån skolorna och de nyaste trenderna inom industrin!

EBS social network

Följ oss på sociala medier och håll dig uppdaterad om allt som gäller våra studenter och livet på barskolan!