2-DAGAR MIXOLOGI

Lär dig bartending historia och nya metoder från proffsen!

Upptäck din 2-dagars mixologikurs

2-dagarskursen i mixologi är ett perfekt tillfälle för duktiga bartenders och tidigare eller nuvarande EBS elever att dyka in i den spännande världen av mixologi. Du kommer att få lära dig allt från om hur bartending började till nya moderna tekniker och produkter. Efter denna kurs kommer du att kunna imponera ordentligt på dina gäster med dina nya kunskaper och grymma skills.

Varje kursmoment har utformats noga så att du blir den vassaste bartendern på marknaden. Våra grymma instruktörer uppdaterar ständigt kursprogrammet vilket gör att du kommer ha de fräschaste och mest användbara kunskaperna som behövs för att ligga i framkant i branschen.

Vad kan 2-dagars mixologikursen göra för dig?

När du har ett EBS diplom i din hand finns det inga begränsningar för vart du kan hamna. Ta dina skills till en het beachbar i Barcelona, en sofistikerad cocktailbar i Stockholm eller shotbar i Sydney, valet är helt och hållet ditt. 2-dagarskursen i mixologi är din biljett till världen!

3 anledningar till att boka nu

Letar du efter ny inspiration? Du behöver inte leta längre. 2-dagarskursen i mixologi är svaret på dina frågor. Här är tre enkla anledningar till att boka nu.

 1. Lär dig nya, spännande varianter på klassiska cocktails.
 2. Fokusera på bartending- och cocktailhistoria
 3. Lär dig hur du tillverkar dina egna produkter som gör dina drinkar till små underverk
Mer information Boka Nu

Supported by the biggest spirit brands in the industry

A lot of the best spirit brands in the industry have recognised us as the world’s leading bartender school, due to our standard of excellence we instil within our students. We therefore have the backing of some of the biggest names in the industry, which means you will not only receive world-class training but will be dealing with world-class ingredients too.

EBS Brands

Läs mer om din kurs idag

Luta dig tillbaka och se vad du kan förvänta dig av din 2-dagers mixologikurs. Är du redo för äventyret som kommer förändra ditt liv? Tryck Play…

Kursplaner - 2-DAGAR MIXOLOGI

Bartendern - då och nu


Lär dig allt om hur bartenderns roll och hur bartendinghantverket har förändrats och utvecklats under åren. Dessutom kommer du få förståelse för hur viktigt det är med ingredienser, tekniker och olika verktyg när man ska göra perfekta cocktails.

01-580x2402

Före och under förbudstiden


Förbudet förändrade samhällets syn på alkohol och vi känner fortfarande av effekterna av det än idag. Branschen förändrades mycket under denna period och många klassiska drinkar föddes precis innan förbudet kom till. Självklart kommer du att få lära dig att blanda dem och smaka av. Du kommer att få kunskap om:

 • Branschen före, efter och under förbudstiden
 • Vilka cocktails som såg dagens ljus under ”The Golden Age”
 • Historian bakom dessa drinkar och när och av vem de uppfanns

02-580x2402

Metoder / Tekniker och utrustning


Vissa drinkar måste blandas på ett specifikt sätt för att få till den absolut bästa smaken. Ett väldigt bra exempel på detta är James Bonds Martini som precis som det berömda citatet säger ska vara ”skakad, inte rörd”. Vi kommer att lära dig alla olika metoder och tekniker samt vilken utrustning du behöver för att tillverka drinkarna. Du kommer att få lära dig:

 • Varför vissa drinkar skakas, rörs eller rullas
 • Vilken metod som passar bäst till vilken drink
 • Om verktyg som har använts förr i tiden och om verktyg som används idag
 • Olika sätt att skaka en drink, olika typer av shakers och hur de olika teknikerna och utrustningen påverkar drinkens egenskaper
 • Hur man rör en drink ordentligt
 • Olika typer av barskedar och annan utrustning

03-580x2402

 

Cocktailkategorier och familjer


För att verkligen förstå och uppskatta en drink måste du veta hur den smakar. Du kommer att få lära dig om de olika cocktailkategorierna och familjerna och verkligen sätta dina smaklökar på prov!

 • Du kommer att få förståelse för historian bakom dessa drinkar och lära dig vilka ingredienser som ingår och vilka verktyg som används.
 • Spännande varianter på klassiska drinkar skapade av Johannes Kinch och Marian Beke.
 • Smaka på drinkar – cocktails från olika drinkfamiljer såsom en cobbler, en fizz, en sour, en flip och många fler.

04-580x2402

Produkt och ingredienslektion


För att verkligen förstå vad som ingår i en drink måste man veta hur ingredienserna görs. Du kommer att få lära dig:

 • Vart vissa produkter kommer ifrån
 • Hur vissa produkter kan förändra en hel drink
 • Ingredienserna i dessa produkter
 • Hemmagjorda produkter

05-580x2402

Praktisk övning


Genom att tillverka dessa spännande produkter själv vässar du dina skills och tar ditt bartenderhantverk till nya nivåer. Det är genom praktisk övning du blir en bättre bartender.

 • Tillverka dina egna puréer, skum, syrups, cordials osv.
 • Förstå kvalitén på en drink och hur viktigt det är att drinken även ser bra ut

04-580x2404

Den mystiska lådan


Dina kunskaper kommer verkligen att sättas på prov när du får den mystiska lådan i dina händer. I den finns olika ingredienser och din uppgift blir att komma på en ny välsmakande och välbalanserad cocktail. Detta är en kul uppgift då du verkligen får testa alla dina kunskaper och lär dig att vara uppfinningsrik under tidspress.

07-580x2402

Här finns 2-dagars mixologikursen:

Varför inte ta den 2 dagar långa mixologikursen i härliga Barcelona? Eller varför inte i Amsterdam eller i paradiset Phuket? Vi har en destination för alla!

Vi är supportade av de största spritmärkena i branschen

Många av de absolut största spritmärkena i branschen tycker att vi är den bästa barskolan i världen då våra elevers kunskaper håller så pass hög standard. Det gör att vi är uppbackade av några av de bästa spritmärkena som finns, vilket innebär att du inte bara komma få den bästa barträningen utan du kommer också att få jobba med de bästa ingredienserna.

Få ditt eget exemplar av vår broschyr gratis!

Broschyren behandlar allting du behöver veta om din 2- dagars mixologikurs. Klicka nedan för att läsa din broschyr online och påbörja din mixologiresa med EBS!

Sök i listan genom att skriva in första bokstäverna i ditt land, eller välj genom att ange din landskod.

EBS CARE

EBS är den enda barskolan i världen som erbjuder en förstklassig service av våra supportarbetare, som finns redo för att svara på alla frågor du kan tänkas ha. Du kommer vara in kontakt med teamet innan, under och efter din kurs. Lär känna personerna som kommer ändra ditt liv, redan idag.

Bekanta dig med EBS CARE

Varför EBS

Det finns många anledningar till att EBS skiljer sig från mängden av de barskolor som finns idag, en av dem är rekryteringssiten Matchstaff.com. Matchstaff är världen största jobbportal som för bartenders som designats exklusivt för EBS studenter. Vi anser att du förtjänar den livsstil du pluggat hårt för och vi vill hjälpa dig uppnå den. Hitta det som lockar dig mest hos EBS nu!

LIVET PÅ EBS

Vill du veta mer om livet på EBS? Kolla in våra senaste bloggar, skolnyheter och branschinfo här.

EBS social network

Följ oss på sociala medier och håll dig uppdaterad om allt som gäller våra studenter och livet på barskolan!