10 DAGAR AVANCERAD BARTENDING

Bli bäst i branschen med EBS!

Detta kan du förvänta dig av vår 10-dagars Avancerad Bartendingkurs

Kursen i Avancerad Bartending är EBS ultimata mixologikurs och skapades för att göra duktiga bartenders ännu bättre. Här tar redan professionella bartenders sina kunskaper om cocktails och ingredienser till helt nya nivåer. Kursen går igenom både teoretiska och praktiska sidor av yrket och är ett naturligt steg för tidigare EBS elever som letar efter nästa steg i karriären. Om du är hungrig efter mer kunskap är 10-dagarskursen i Avancerad Bartending helt rätt för dig!

Varje kursmoment har utformats noga så att du blir den vassaste bartendern på marknaden. Våra grymma instruktörer uppdaterar ständigt kursprogrammet vilket gör att du kommer ha de fräschaste och mest användbara kunskaperna som behövs för att ligga i framkant i branschen.

3 anledningar till att boka nu

Du kommer att gå från att vara en vanlig bartender till att bli en grym bartender på bara 10 dagar och här är tre anledningar till varför du bör boka kursen i Avancerad Bartending nu!

 1. Lär dig nya drinkar skapade av de världskända bartendrarna Johannes Kinch och Marian Beke
 2. Lär dig hur de små detaljerna kan göra så att din dricks slår i taket
 3. Kursen kommer se bra ut på din profil på MatchStaff.com
Mer information Boka Nu

Supported by the biggest spirit brands in the industry

A lot of the best spirit brands in the industry have recognised us as the world’s leading bartender school, due to our standard of excellence we instil within our students. We therefore have the backing of some of the biggest names in the industry, which means you will not only receive world-class training but will be dealing with world-class ingredients too.

EBS Brands

Läs mer om din kurs idag

Luta dig tillbaka och se vad du kan förvänta dig av din 10-dagars Avancerad Bartendingkurs. Är du redo för äventyret som kommer förändra ditt liv? Tryck Play…

Kursplaner - 10 DAGAR AVANCERAD BARTENDING

Mixologist vs. Den moderna bartendern – vad är skillnaden?


Jerry Thomas är känd som ” the American Father of Mixology” och arbetade som bartender i San Francisco på 1860-talet. Hur mycket tror du mixologi har utvecklats sedan dess? Du kommer att få lära dig historian och utvecklingen av mixologi och vad som krävs för att bli en mixologist. Du kommer att analysera ordet “bartender” och se vad det har representerat genom historien och vad det innebär i dag.

01-580x2403

Före och under förbudstiden


Det amerikanska förbudet förändrade samhällets syn på alkohol och därför är det viktigt att känna till denna tidsperiod. Många drinkar uppfanns innan förbudet och har funnits ända sedan 1800-talet. Du kommer att få lära dig några originalrecept och självklart smaka av drinkarna. Du kommer att få lära dig:

 • Vad folk drack före, under och efter förbudstiden
 • Drinkar som kom före cocktailsen, såsom cobblers och slings
 • Cocktailens historia, vilket år de uppfanns och av vem

02-580x2403

Bartenderns historia – från då till nu


Lär dig om bartenderns historia och hur bartendinghantverket och branschen har förändrats och utvecklats under åren. Du kommer dessutom att få lära dig hur viktigt det är med rätt tekniker och utrustning när man ska göra cocktails av hög kvalité.

03-580x2403

Metoder / Tekniker och utrustning


Det är de rätta teknikerna och utrustningen som gör drinkarna perfekta. Ett bra exempel på detta är James Bonds Martini som ska vara ”skakad, inte rörd”. Du kommer att få lära dig hur olika tekniker och verktyg påverkar en drinks egenskaper och smak. Du kommer att få lära dig:

 • Vilken metod som passar bäst till vilken drink
 • Varför vissa drinkar skakas, rörs eller rullas
 • Verktyg som används idag såsom jiggers och speciella cocktail shakers
 • Några verktyg som har använts tidigare i branschens historia så som ”Lewis Bag” och olika mätverktyg exempelvis vinglas och matskedar
 • Hur man skakar en drink, olika typer av shakers och hur de påverkar drinkarna vi dricker
 • Hur man rör en drink ordentligt
 • Olika typer av barskedar
 • Olika blandtekniker

04-580x2403

Cocktailkategorier och familjer


För att verkligen förstå och uppskatta en drink måste du veta hur den smakar. Du kommer att få lära dig om de olika cocktailkategorierna och familjerna och verkligen sätta dina smaklökar på prov! Du kommer att få lära dig:

 • Historian bakom dessa drinkar, när de uppfanns, dess recept och typiska ingredienser och verktyg som används för att göra dem
 • Använda moderna tekniker och stilar för att göra drinkar som är skapade av Johannes Kinch och Marian Beke
 • Delta i en provsmakning av cirka 20 drinkar där du kommer få smaka av allt från klassiska favoriter till moderna skapelser

05-580x2403

Praktisk övning


Genom att tillverka dessa spännande produkter själv vässar du dina skills och tar ditt bartenderhantverk till nya nivåer.

 • Det är genom praktisk övning du blir en bättre bartender.
 • Tillverka dina egna puréer, skum, syrups, cordials osv.
 • Förstå kvalitén på en drink och hur viktigt det är att drinken även ser bra ut

06-580x2403

Grundläggande molykelär mixologi


Du kommer att få lära dig grunderna i molekylär mixology. Skapa ditt eget damm av grön Chartreuse eller Aperol. Lär dig att röka en cocktail, göra kaviar och olika varianter av skum samt hur den intressanta processen ”fat-washing” går till.

07-580x2403

Is


Is är en viktig ingrediens i drinkar. Du kommer att få lära dig:

 • Hur is kan förändra en drinks dynamik
 • Varför vissa typer och former av is är viktigt
 • Hur man formar is med hjälp av en kniv eller ishacka
 • Isens syfte. Om du vill att drinken ska hålla längre, späda ut den eller bara hålla den så kall som möjligt

08-580x2401

Seminarium hållna av branschens experter


En eller två gånger i veckan kommer vi att ha ett seminarium tillsammans med en branschexpert och diskutera en särskild spritsort såsom exempelvis konjak, gin, rom eller tequila. Varje seminarium kommer vi att gå igenom spritens historia (från att den skapades tills idag) samt göra några av de mest klassiska drinkarna innehållandes just den spritsorten och tillsist såklart, en provsmakning!

09-580x2401

4 STEG TILL HIMLEN


Under den här teorilektionen kommer du att få lära dig hur den skapar en perfekt drink genom att använda fyra enkla steg.

 • Temperatur
 • Balans
 • Smak
 • Stretching

Genom att sätta ihop dessa fyra steg kommer du att få en förståelse för hur grundläggande mixologi fungerar.

10-580x2401

Barträning


Under denna lektion kommer du att får lära dig hur du roddar en fullt utrustad bar. Vi kommer att gå igenom i vilken ordning du ska göra dina drinkar så att de håller absolut högsta standard och när du ska tillsätta isen så att drinken är så fräsch som möjligt. Att presentera drinken på bästa sätt är halva upplevelsen för gästen, se till att drinken ser lika bra ut som den smakar så kommer du garanterat imponera på dina gäster.

11-580x2401

Här finner du de destinationer som erbjuder vår 10-dagars avancerad bartenderkurs:

Få adgang til din gratis brochure nu

Din brochure dækker alt, du behøver at vide omkring dit 10-dages advanced bartending. Klik nedenfor for at se din brochure online og få styr på det hele med EBS' ultimative bartenderkursus

Sök i listan genom att skriva in första bokstäverna i ditt land, eller välj genom att ange din landskod.

EBS CARE

EBS är den enda barskolan i världen som erbjuder en förstklassig service av våra supportarbetare, som finns redo för att svara på alla frågor du kan tänkas ha. Du kommer vara in kontakt med teamet innan, under och efter din kurs. Lär känna personerna som kommer ändra ditt liv, redan idag.

Bekanta dig med EBS CARE

Varför EBS

Det finns många anledningar till att EBS skiljer sig från mängden av de barskolor som finns idag, en av dem är rekryteringssiten Matchstaff.com. Matchstaff är världen största jobbportal som för bartenders som designats exklusivt för EBS studenter. Vi anser att du förtjänar den livsstil du pluggat hårt för och vi vill hjälpa dig uppnå den. Hitta det som lockar dig mest hos EBS nu!

LIVET PÅ EBS

Vill du veta mer om livet på EBS? Kolla in våra senaste bloggar, skolnyheter och branschinfo här.

EBS social network

Följ oss på sociala medier och håll dig uppdaterad om allt som gäller våra studenter och livet på barskolan!