Frågor och svar om EBS

Har du frågor om din EBS-kurs?

Se de vanligaste frågorna

HUR BOKAR JAG?

HUR BOKAR JAG?

BOKA VIA MOBIL ELLER DATOR

Följ dessa 5 enkla steg för att boka din EBS-kurs nu

1. Din kurs

 • – Kolla igenom våra kurser och vilka språk kurserna erbjuds på. Välj det som passar dig.
 • Se vilka studieorter vi erbjuder och välj platsen som passar perfekt för dig. Glöm inte att ta en titt på boendet också.
 • Gå igenom lediga kursdatum och se vilket som passar dig bäst.

2. Din bokning

Nu är det dags att klicka på “Boka nu” och registrera dig som EBS-student med din e-postadress eller ditt Facebook-konto.

3. Dina uppgifter

Här fyller du i några uppgifter om dig själv: namn, födelsedatum, adress, osv.

4. Din betalning

Här går du igenom alla bokningsuppgifter och ser vilka olika betalningalternativ och lösningar som finns.

5. Din bekräftelse

Du får en bekräftelse skickad till din e-postadress – nu kan ditt EBS-äventyr börja!

INNAN KURSEN

KURSKRAV OCH SPRÅK

VEM KAN DELTA I EN EBS-KURS?

För att delta i en EBS-kurs behöver du vara 18 år eller äldre när kursen startar. Du kan delta i en kurs på studieorterna EBS Kos eller EBS Phuket om du är 17 år och har dina föräldrars/vårdnadshavares skriftliga tillåtelse.

Om du vill delta i en kurs på studiorterna EBS Las Vegas, EBS New York eller EBS Miami behöver du vara 21 år för att få dricka alkohol. Du kan delta i en kurs i USA om du är mellan 18 och 21 år eftersom du fortfarande har möjlighet att lära dig de olika momenten under kursen tack vare våra utlärningsmetoder. Om du är under 21 år kommer du inte kunna delta i vissa av de organiserade arrangemangen utanför skoltid eftersom de involverar alkoholdrickande.

VAD INNEBÄR AVANCERADE KURSER?

Vi rekommenderar att du har tidigare erfarenhet om du skall delta i antingen kurserna Avancerad Bartending eller Avancerad Flair. Den enda kursen som har registreringskrav är instruktörskursen, Instructor Academy. För att ansöka till den kursen behöver du ha minst 3 års bartendererfarenhet, behärska engelska flytande både skriftligt och muntligt samt ha utmärkt social kompetens.

ÄR EBS-KURSERNA ENDAST TILLGÄNGLIGA PÅ MITT MODERSMÅL?

Nej, vi erbjuder även kurser på många andra språk beroende på tillgängligheten av våra instruktörer. Vår rekommendation är att inte välja en kurs på ett annat språk såvida du inte har professionell yrkeskunskap i språket. Professionell yrkeskunskap innebär att du enkelt kan diskutera en mängd olika ämnen och förstå merparten av vad andra säger. På så sätt får du ut så mycket som möjligt ur din EBS-upplevelse utan att missa någonting! Ring EBS CARE för att få reda på vilka språk du kan välja och var kurserna hålls.

KURSPRISER

VAR KAN JAG SE PRISER OCH DATUM FÖR KURSERNA?

Gå till sidan för någon av våra skolor och klicka på fliken “Priser och bokning” för att se vilka kurser som erbjuds och till vilket pris. Du kan också gå till sidan för någon av kurserna och klicka på “Boka nu” för att se kurspriset.

VAD INGÅR I PRISET FÖR KURSEN?

Priset för kursen täcker din branchledande bartenderutbildning och studiematerial under hela kursen. De flesta av våra skolor arrangerar även aktiviteter som du kan delta i gratis. Dessa aktiviteter varierar från skola till skola, men du kan läsa mer om dem under fliken “Studentliv”.

INGÅR BOENDE I PRISET?

Boende ingår inte i kurspriset. På bokningssidan har du möjlighet att inkludera boende för de flesta av våra skolor. Du kan se vilka faciliteter som finns under fliken “Boende” på skolans sida. Merparten av våra studenter väljer att bo på EBS-boendet eftersom det är det bästa sättet att träffa och lära känna andra studenter och få den där riktiga EBS-upplevelsen! Du kan välja att inte bo på EBS-boendet om du bor i närheten av skolan eller om du har ordnat eget boende på förhand.

VAD BEHÖVER JAG BETALA FÖR PÅ STUDIEORTEN?

Du behöver pengar till mat och dryck på studieorten. Vissa skolor har materbjudanden så att du kan få dina måltider tillagade åt dig till ett bra pris.

Skolorna arrangerar även aktiviteter som du kan delta i utanför skoltid. Dessa aktiviteter kostar extra, så det kan vara en bra idé att lägga undan lite pengar till dem.

VAD DU BEHÖVER SKICKA TILL OCH TA EMOT FRÅN EBS

BEHÖVER JAG TA MED MIG NÅGOT STUDIEMATERIAL TILL KURSEN?

Nej, du behöver inte ta med dig någonting. Du kommer få allt praktiskt och teoretiskt material som du behöver på skolan. Material som du kan använda till att träna dig på fritiden kan du köpa som en del av EBS-produkterna.

VAD BEHÖVER JAG SKICKA TILL EBS INNAN JAG BÖRJAR PÅ SKOLAN?

Du behöver skicka oss kontaktuppgifter till 1 eller 2 nödkontakter. Utan dessa kommer du inte få delta på kursen. Du kan ge oss dessa uppgifter genom att logga in på ditt studentinlogg och uppge uppgifterna under fliken “Ankomst och kontakter”. Vi behöver bara namnet, telefonnummer och ditt förhållande till nödkontakten.

Om du reser till en EBS-skola utomlands ber vi dig att ge oss uppgifter om din flight så att vi kan ha allt klart till din ankomst.

VARFÖR FÅR JAG SMS-MEDDELANDEN FRÅN EBS?

Vi skickar SMS-meddelanden för att ge dig viktig information, så som påminnelser vid sen betalning, uppdateringar i studentinlogget och (i sällsynta fall) information om kursändring. Vi kan också komma att skicka meddelanden om uppgraderingar av paket, tjänster på studieorten, andra kurser, kampanjer och erbjudanden. Vi rekommenderar att du tillåter oss skicka dessa SMS (de är gratis att ta emot). Om du inte vill ta emot SMS-meddelandena kan du inaktivera dem på ditt studentinlogg.

RESAN TILL DIN STUDIEORT

KAN JAG RESA SJÄLV?

Ja, självfallet! De flesta av våra studenter reser själva, så du kommer vara i samma situation som dem. Du kan även samla ihop dina vänner och gå en EBS-kurs tillsammans för att få en oförglömlig tid ihop.

HUR ÄR DET MED VISUM?

Varje land har sina egna regler och bestämmelser kring visum. EBS CARE kan ge dig råd men det är i slutändan ditt eget ansvar att söka och skaffa nödvändiga visum.

INGÅR FLYG?

Flyg ingår inte i kurspriset. För att hitta billiga flygbiljetter råder vi dig att leta efter avgångar från större flygplatser och att använda sidor där man jämför priser. Överväg att välja flygresa med mellanlandning då dessa ofta är billigare.

INGÅR TRANSPORT FRÅN FLYGPLATSEN?

Flygplatstransport ingår inte i kurspriset. Vissa skolor erbjuder flygplatstransport mot en extra kostnad som du kan beställa när du bokar kursen. Då har du transporten ordnad på förhand och en sak mindre att bekymra dig om!

CHECKLISTA INFÖR KURSEN

 • Boardingkort
 • Pass
 • Visum
 • Vaccinationer (om nödvändigt)
 • Kontanter i aktuell valuta
 • Debit-/kreditkort
 • Försäkringskort/-dokument
 • Information om reseförsäkring
 • Kontaktuppgifter
 • Mobiltelefon och laddare
 • Hörlurar
 • iPad eller surfplatta och laddare
 • Kamera/videokamera, minneskort och laddare
 • Adapter

UNDER KURSEN

BEHÖVER JAG TA MED LEGITIMATION TILL SKOLAN?

Ja, den första dagen på kursen behöver du ha med giltig legitimation med bild eftersom vi behöver en kopia av legitimationen. Följande räknas som giltig legitimation:

 • Internationellt pass
 • Statligt utfärdat körkort
 • Statligt utfärdat ID-kort

Vi ber om detta för att vi ska kunna kontrollera att alla som ska vara med på kursen är det.

VAD ÄR EBS ALKOHOLPOLICY?

EBS har en strikt alkoholpolicy för både studenter och anställda. Som en utbildningsorganisation för bartendrar tar vi konsumtion och servering av alkohol väldigt seriöst. Studenter som deltar i EBS-relaterade aktiviteter, på en EBS-skola, under skoltid, måste vara i dugligt skick för att delta.

Att komma till skolan i berusat tillstånd är inte acceptabelt eftersom det kan utsätta dina studiekamrater och instruktörer för fara. Om det visar sig att du är berusad kommer du bli hemskickad och du kan utsättas för disciplinära åtgärder. Farligt eller oansvarigt drickande under skoltid kommer straffas hårt. Om du uppför dig stökigt på grund av berusning och detta medför att en EBS-anställd eller lokal tjänsteman måste ingripa, kommer du prövas i enlighet med våra överträdelseregler.

EFTER KURSEN

VAD FÖR SLAGS INTYG FÅR JAG NÄR JAG SLUTFÖRT KURSEN?

Efter din examen får du ett EBS certifikat som är erkänt över hela världen. Du får samma standardiserade certifiat från EBS som alla dina kurskamrater. Oavsett vilken skola du har studerat vid eller vilket språk du har valt får du samma certifikat.

VILKA JOBBMÖJLIGHETER HAR JAG EFTER EXAMEN?

Efter examen från Internationell Bartendingkurs och Avancerad Bartending har du gratis tillgång till EBS MatchStaff under resten av din professionella karriär.

EBS MatchStaff ger dig möjlighet att söka jobb över hela världen. Du får tillgång till EBS MatchStaff inom 7 dagar efter kursexamen. Så fort du fått dina inloggningsuppgifter kan du börja söka bland de senaste tjänsterna inom servicebranchen världen runt, oavsett var du befinner dig. EBS MatchStaff är fylld av branchledande arbetsplatser som bara väntar på din ansökan!

VAD HÄNDER OM JAG INTE BLIR GODKÄND PÅ KURSEN?

Utbildningsgaranti

Oroa dig inte om du blir nervös på examensdagen, det är normalt. Av den anledningen erbjuder vi en utbildningsgaranti. Utbildningsgarantin ger dig rätt att gå hela kursen igen inom ett år, på samma studieort, om du inte skulle klara att ta examen. Du kan köpa utbildningsgarantin när du bokar din kurs.

Priset för boende ingår inte i utbildningsgarantin. Enskilda omrpov ingår inte i utbildningsgarantin.

Omprov

Om du blir underkänd på vissa moment kan du kontakta EBS CARE för att få skolans e-postadress så att du kan avtala datum och tidpunkt med skolan för att ta examen på nytt. Skolan kommer ge dig all information du behöver.

BETALNINGSUPPGIFTER

SÅ BETALAR DU

HUR OCH NÄR SKA JAG BETALA?

På European Bartender School erbjuder vi 4 betalningsmetoder:

 • Betala hela beloppet när du bokar*
 • Betala hela beloppet senare – det totala beloppet behöver vara oss tillhanda inom 7 dagar
 • Delbetala i 3 omgångar, utan ränta. Vi upprättar en betalningsplan åt dig när du bokar. Den första betalningen måste göras inom 7 dagar.
 • Betala med SVEA WebPay med en betalningsplan på 6 eller 12 månader räntefritt eller 24 månader med låg ränta**

*Du kan betala hela beloppet när du bokar med ett debit- eller kreditkort, eller via banköverföring.

**Det tillkommer registreringskostnad och faktureringsavgift när du betalar din kurs med SVEA.

OBS! Om du väljer en av EBS betalningsalternativ måste hela beloppet ha nått oss innan kursstarten.

HUR GÖR JAG EN INTERNATIONELL ÖVERFÖRING?

OBS! Om det är första gången du ska göra en internationell överföring kan du behöva ringa upp din bank för att aktivera funktionen.

Du kan göra en internationell överföring på 2 sätt:

 • Du kan gå till din bank och be om att få göra en internationell överföring. Kom ihåg att ta med legitimation. Du kommer få ett formulär som du behöver fylla i med dina och våra kontouppgifter, inklusive IBAN-nummer och SWIFT-kod (som du hittar i ditt studentinlogg).
 • Du kan också göra en internationell överföring på nätet med dina och våra kontouppgifter, inklusive IBAN-nummer och SWIFT-kod.

OBS! Vi rekommenderar att du behåller kvittot på den internationella överföringen till senare.

Viktigt: Banköverföringen kan medföra en avgift, i så fall välj alternativet att betala för alla överföringsavgifter. Se också till att betala i samma valuta som du bokade din kurs i.

BOKNING OCH BETALNING

JAG FÖRSÖKTE BETALA HELA BELOPPET MED KREDITKORT MEN BETALNINGEN GICK INTE IGENOM. VAD HAR HÄNT?

Detta sker vanligen på grund av någon av dessa orsaker:

 • Vi accepterar inte kortet du använder
 • Ditt kort tillåter inte betalning till ett internationellt bankkonto
 • Ditt kort är blockerat för att du har nått beloppsgränsen
 • Det har uppstått ett tekniskt fel

Vi rekommenderar att du först ringer din bank för att se om något av ovannämnda problem har uppstått. Om banken informerar dig om att ditt kort inte är blockerat, du kan göra internationella överföringar och att du inte har någon beloppsgräns, kan du ringa EBS CARE. Vi kommer göra vårt bästa för att lösa betalningsproblemet.

JAG HAR BETALAT FÖR MIN KURS MEN MIN BOKNING ÄR INTE BEKRÄFTAD. VARFÖR SKER DETTA?

Vi kan inte bekräfta din bokning förrän vi har mottagit din betalning, detta gäller både när du betalar i omgångar och när du betalar hela beloppet vid bokningen. Din bokning förblir obekräftad fram till att vi har mottagit betalningen, betala därför så snabbt som möjligt för att säkra din bokning. Om du har betalat via banköverföring kan det ta upp till 10 arbetsdagar (beroende på bank) för oss att få betalningen och därmed bekräfta bokningen. Om du har betalat med kort kan du gå in på ditt studentinlogg för att se om betalningen är genomförd. I så fall kommer din bokning bli bekräftad inom kort. Tvekta inte att kontakta EBS CARE om du har några frågor!

JAG BETALADE HELA BELOPPET VID BOKNINGSTILLFÄLLET, OCH DET STÅR ATT JAG HAR BETALT, MEN BOKNINGEN ÄR FORTFARANDE OBEKRÄFTAD. VARFÖR?

Även om du betalar hela beloppet med kort kan det ta upp till 3 arbetsdagar innan vi mottar betalningen. Så fort vi har fått betalningen ändrar vi statusen på bokningen till “bekräftad” i ditt studentinlogg. Vi kontaktar dig om vi behöver ytterligare information.

DELBETALA

HUR DELBETALAR JAG?

Du kan betala delbeloppen via banköverföring eller med kort på ditt studentkonto.

NÄR SKER DELBETALNINGARNA?

Datumen för dina delbetalningar upprättas automatiskt åt dig när du bokar. Om du är sen med en betalning kommer vi skicka ett e-postmeddelande till dig. Det är viktigt att du betalar så fort som möjligt eftersom din bokning kan avbokas och det kan medföra avbokningskostnader.

KOSTAR DET MER ATT DELBETALA?

EBS lägger inte till några kostnader för att du delbetalar, men du kan bli debiterad för att du använder ditt kort eller gör en banköverföring.

VIKTIGT: Om du reser utomlands med din EBS-skola, behöver vi veta din flyginformation och ankomsttid, så vänligen ange dessa på din studentsida. Vi behöver också ett kontaktnamn och kontaktinformation vid eventuellt akutfall, det kan också läggas till senare till din bokning på din studentsida.

BEHÖVER DU FORTFARANDE HJÄLP?

EBS CARE

Har du en fråga?, kontakta vårt serviceteam. Skriv eller ring.

 

 

Säg hej till oss.

KONTAKTA OSS

Skicka oss en fråga, vi kommer göra vårt bästa för att hjälpa dig.

 

KONTAKTA EBS