Studentliv

Under din tid i Rom kommer vi att organisera flera olika aktiviteter för att försäkra oss om att du har den bästa möjliga EBS upplevelsen. Följande kurser är inte obligatoriska då de tar plats utanför lektionstid. Vissa aktiviteter kostar även en extra slant; men de aktiviteter som är gratis lönar det sig absolut inte att missa!

EBS on Facebook

EBS AKTIVITETER

De här är några av de aktiviteter som våra elever brukar tycka om att hänga med på efter skoltid. Notera att vissa av dessa inte är inkluderade i kursavgiften då vi vill hålla den så låg som möjligt för våra studenter.

Cocktail Bar Rundan

#EBSRome kommer att besöka några av stadens bästa cocktailbarer, även La Stanza. Denna lilla bar skapar en unik atmosfär tack vare den fantastiska musiken, aptitretande maten och så klart, utsökta cocktails.

Skapa konst av kaffe Latte

Du kommer att lära dig att skapa konst av latten med hjälp av våra förstaklassiga instruktörer vilka också är barista experter. Förvandla mjölken i din kaffe till ett vackert konstverk med dessa nylärda kunskaper.

Vermouth Masterclass

Det känns nästan obligatoriskt att gå en vermouth masterclass, eftersom vinet första gången producerades på 1700- talet i Turin, Italien. #EBSRome kommer att lära dig allting det finns att veta om denna älskvärda aperitif. Visste du att vermouth ursprungligen marknadsfördes för medisinska orsaker?

EBS rekommenderar:

Det finns mycket att göra på ön Rom, du kan antingen hänga med på det roliga som EBS anordnar eller njuta av Kos sevärdheter.

Kolosseum:

Att besöka Kolosseum är ett måste för alla som reser till Rom; Kolosseum är stadens stolthet och en otroligt vacker syn. Stadens kejsare byggde denna enorma amfiteater med 50 000 sittplatser för att sedan kunna underhålla folket med brutala strider. Med tiden, har två tredjedelar av teatern förstörts, men byggnaden fungerar ändå som en av världens mest betydelsefulla symboler.

Pantheon

Pantheonen är en av de mest bevarade och vackraste byggnaderna i det antika Rom. Det är ett tempel med den största oarmerade kupolen i världen som är tillägnat till gudarna. Kupolen, som också är känt som Pantheons öga, är ett äkta mästerverk och den enda ljuskällan i templet. Prioritera denna sevärdhet då du besöker Rom, det är en väldigt unik byggnad som man inte får missa!

Forum Romanum

Forum Romanum var samlingsplatsen för alla sociala och politiska ärenden på romartiden. Torget bestod av en marknadsplats, flera viktiga politiska byggnader, tempel och kyrkor. Flera av dessa antika ruinor står på sina platser än idag, så glöm inte att besöka torget och föreställ dig hur det har sett ut förr!

Vatikanstaten & St. Peters Kyrkan

Vatikanstaten är världens minsta stat, men har världens största kyrka- St. Peters Kyrkan. Kyrkan består av otaliga gravar, statyer och det enda signerade mästervärket av Michelangelo själv- Pietá. Kyrkan rymmer hela 20 000 människor, så se till att denna sevärdhet är på din bucketlist!

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi är en av världens kändaste symboler, inte endast för dess skönhet, men också för historien bakom fontänen. Legenden säger att om du kastar en slant in i fontänen, kommer du att återvända till Rom. Ungefär 30 000KR kastas i fontänen dagligen!

Nattlivet i Trastevere och Testaccio

Trastevere är ett vackert område i Rom, både på dagen och under natten. Så gott som varje natt fylls gatorna med festglada turister och lokalbefolkning som är ute för att njuta av god mat och dryck. Ifall du är ute efter en vildare utekväll, skall du styra stegen mot Testaccio som är stadens klubbdistrikt. Här hittar du flera nattklubbar och live musik barer!