STUDENTLIV

EBS Oslo


EBS Introduktions video

Se vår kursvideo, den ger dig en god bild av livet på EBS. Tagen på plats på EBS på Kos, EBS London, EBS Oslo och EBS Bad Gastein.

 

 

Se alla videor.

EBS-platser

Holmenkollbakken

Den berömda backhoppningsbacken lokaliserad på Holmenkollen är en av de saker du bör få med dig under din tid i Oslo.

 

 

Oslo Slott

Den permanenta bostaden till Norges kung Harald V.Du hittar det i toppen av Karl Johans gate.Du hittar det i toppen av Karl Johans gate.Kolla in det och du kanske har turen att får se Harald eller drottningen.

 

Opera Huset

En futuristisk byggnad och lokal mötesplats under vår och sommar månaderna.Ta med dig fika och häng på operataket med dina vänner.

 

 

 

 

 

The Munch Museum

Den världsberömda tavlan Skriet blev målad av konstnären Edvard Munch år 1893. Ett besök här är ett måste.

 

 

The Kon Tiki Museum

Kon Tiki var namnet på flotten som den norska upptäcktsresande författaren Thor Heyerdahl seglade över stilla havet med år 1947.Flotten har fått sitt namn från Inka kulturens solgud.

 

 

 

 

Aker Brygge

Tycker du om shopping och god mat? Då måste du besöka Aker Brygge. Ett populärt turist område utmed sjön. Massor av restauranger, barer, butiker, uteserveringar med fantastisk utsikt.

 

 

Downhill Skateboarding

Oslo har en stor downhill longboard kultur med massor av sköna backar att testa sina kunskaper i. Är du sugen på att tävla när du är i Oslo så arrangeras många lokala tävlingar runt omkring i stan.

 

 

 

Tryvann

Under vinterhalvåret är Oslo perfekt för dig som åker slalom, längdskidor eller snowboard. Allt du behöver göra är att hoppa på tunnelbanan.Tryvann har många backar och innehåller Fun Parks med allt från Big Jumps, Rails, Half pipe, längdåknings spår och mycket mer.

 

 

 

 

Oslos parker och vardagsliv

Sofienbergsparken, Slottsparken, Vigelandsparken är bara några populära ställen i hjärtat av Oslo där vänner träffas för att slappa, sola, gå på lina, grilla, flaira och mycket mer. Ett perfekt sätt att plugga drinkar och allt annat som hör utbildningen här på EBS Oslo till.