Studentlivet

GRATIS Skolevent

Teorilektioner

#EBSCapeTown bjuder in ambassadörer från välkända spritmärken som Absolut, Havana Club och Beefeater till skolan. De kommer att hålla teorilektioner om utvalda drinkar från deras sortiment. Vilka teorilektioner som ges varierar från kurs till kurs.

Nätverkskväll – arrangeras av EBS MatchStaff

Vi anordnar en branschkväll på EBS för Sydafrikas barägare och andra viktiga personer i branschen. Det här är ett perfekt tillfälle för dig att nätverka med personer som arbetar med det du är intresserad av. Förhoppningsvis leder denna kväll till att du har ett jobb när du gått klart kursen och är en professionell bartender.

EBS Bree Street takeover

Första fredagen i kursen tar vi över Kapstadens häftigaste gata Bree Street och går en redig barrunda. En kul kväll och ett perfekt tillfälle att lära känna dina EBS kamrater och instruktörer.

Utflykt till destilleri

Ni kommer att få åka på guidad tur till någon av Sydafrikas brandy eller gin destilleri beroende på vilken årstid det är.

Bartender workshops

Några av Kapstadens bästa bartendrar lär dig allt om sydafrikanska cocktails och dess historia . De berättar vilka drinkar och tekniker som är trenidiga i området just nu.

Ölprovning

Vi beger oss till någon av alla de microbryggerier som finns runt om i staden eller till Ölhuset som har hundratals lokala och internationella ölmärken.

Cocktails med lokala produkter

Vi beger oss ut på stan för att hitta lokala produkter som vi sedan diskuterar hur vi kan använda oss av i olika cocktails.

Flair club

Vi åker till stränderna vid Camps Bay och dricker några drinkar i solnedgången samtidigt som vi övar på våra nyfunna flairskills.

Frivilliga aktiviteter

Utflykt till Table Mountain

60-240 RAND, gratis på din födelsedag! Mellan 34 – 140 SEK.
Ta dig till toppen på en av världens sju nya naturunderverk och få fantastisk utsikt över Kapstaden.

Bussutflykt i Kapstaden

250 RAND per person – endast 145 SEK.
De här är det perfekta sättet att se stadens mest kända landmärken tillsammans med dina klasskamrater.

För matälskare!

35 RAND per person – det är bara 20 SEK. Årets kap!
Det här är en dröm för de som gillar kött (kanske inget toppenbesök för de som är vegetarianer). Vi tar minibussen till staden Gugulethu och går på den berömda utomhusrestaurangen Mzolis. Var redo för mycket dans, BBQ och den lokala ölen Zamalek.

EBS Places

Lion’s Head

Lion´s head är ett berg som ligger mellan Table Mountain och Signal Hill. Det tar mellan 1 och 2 timmar att vandra upp till toppen men det är så värt besväret. Om man vill så kan man pröva på paragliding, hang-gliding eller microlightning från toppen av Lion´s Head.

Victoria & Alfred Waterfront

Besök Sydafrikas äldsta fungerande hamn och ta in utsikten av Atlanten med de vackra bergen bakom dig. Här köper du dina souvenirer från resan då det finns 450 affärer längs vattnet. Här finns också ett akvarium samt flera lyxrestauranger och biografer.

Robben Island

Om du gillar historia så är Robben Island ett ställe att besöka. Fängelset som tidigare huserade tusentals fångar, bland annat Nelson Mandela, fick UNESCO status 1999. Besök Sydafrikas Alcatraz och lär dig allt om kampen för frihet.

Camps Bay & Clifton Beach Front

Ta en heldag på stranden och åk antingen till Camps Bay eller Clifton. Chilla i sanden och njut av solen med en drink i din hand. Titta ut över det turkosa vattnet eller sätt dig på någon av de många barer som finns och se den otroligt vackra solnedgången.

Kirstenbosch botaniska nationalträdgård

Besök kontinentens vackraste och mest välkända trädgård och njut av naturen. Ta en promenad genom bergen och avnjut sedan en välförtjänad middag efteråt. Detta kan du göra året runt. Missa inte de konserter som trädgården arrangerar.

Cape Town Stadium

Se en fotbollsmatch på den gigantiska arenan som tar 55 000 människor eller bara åk dit och beundra hur stor den är. Det håll konserter här hela tiden och är du ett fotbollsfan så känner du igen arenan från FIFA World Cup 2010.