FAQS

Vilken sorts reseförsäkring behöver jag?

EBS rekommenderar starkt att du tecknar en personlig reseförsäkring eftersom det europeiska id-kortet INTE ALLTID är giltigt. Du ansvarar själv för alla eventuella medicinska utgifter eller sjukhusbesök – du kommer att debiteras omgående om du inte tecknar en försäkring som täcker medicinska utgifter. Det är ditt personliga ansvar att se till att du har en lämplig reseförsäkring. EBS kommer INTE kunna hjälpa dig om du inte har tecknat rätt sorts försäkring. Den försäkringspolicy som krävs är: Försäkring vid utbildning eller företagsverksamhet utomlands, en vanlig reseförsäkring kommer inte att räcka.

Var finns skolan?

Skolan finns på Pasaje Patriarca 6-1 08002 Barcelona España

Var är vandrarhemmet?

Vandrarhemmets adress är

Calle Provenza 184, buzzer: PRAL-2. På hörnet av Calle Casanova 08036 Barcelona. Vänligen notera att om du bokar sent kanske du inte bor på ovanstående adress, men det alternativa boendet har samma standar

Adress till skolan

Pasaje Patriarca 6-1 08002 Barcelona España

Kommunikation i Barcelona

Det bekvämaste sättet att resa är med tunnelbanan. Den är snabb och enkel att hitta. Bussen kan ta lite längre tid på grund av trafik, men den tar dig oftast närmre din destination, jämfört med tunnelbanan. Ett resekort som gäller för 10 resor (T10) kostar cirka 10 € och gäller både på buss och tunnelbana.

Väder

Barcelona har ett medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Högsäsongen är mellan juli och september med cirka 28 grader.

Kontanter/kort

Kontanter: Du kan ta ut Euro i alla bankomater (ATM:s) eller växla valutor på alla bankkontor.

Kort: Det finns många bankomater (ATM:s) i Barcelona, så kredit-/betalkort är mycket bekvämt att använda. Men vara försiktig när du använder kort i affärer och restauranger, bedrägerier är mycket vanliga, så håll ögonen öppna och säkerställ att alla summor är korrekta. Det är också bra att spara alla kvitton till dess du kommer hem, ifall det blir problem.

Dricks

Att ge dricks är standard och är ungefär 5 % i alla restauranger och barer.