sex av våra favoriter bland cocktailställen och klubbar i Barcelona

11th July 2014
sex av våra favoriter bland cocktailställen och klubbar i Barcelona

Eftersom Barcelona är en EBS destination som knyter samman strandliv, bartendingyrket och storstadspulsen som ingen annan EBS destination, är det dags för en nedräkning. Barcelonas nattliv är rikt och till skillnad från någon annan europeisk stad, så här är sex av våra favorit cocktailställen och klubbar i Barcelona:

Razzmatazz är massivt och har allt

Razzmatazz
Denna monstruösa klubbs fem olika utrymmen bildar nattetid en lekplats för till synes alla unga i Barcelona. Det finns indierock i Razz Club, tech-house i The Loft, techno pop i Lolita, electro pop i Pop Bar och electro rock i Rex Room. Liveakter kör allt från Arctic Monkeys till Banarama. Inträdesavgiften brukar inkludera alla fem rum (oavsett vad som händer i varje), men spelningarna brukar kräva separat inträde.

Gå till Sala Apolo i helgerna för elektroniska kickar

Sala Apolo
Sala Apolo, en av Barcelonas mest populära klubbar, är ett dansställe från 1940 med allt vad det innebär för atmosfären (bra) och akustik (dålig). Man har liveakter med allt från Toots & the Maytals till Killing Joke, men observera att biljetterna för att se bandet inte ger inträde till klubbkväll: du behöver gå in på nytt för att kunna gå dit, och därmed betala en extra avgift. På onsdagar erbjuder DJs afrikanska och latinska rytmer; På torsdagar är det funk, brasiliansk, hip hop och reggae; och fredagar och lördagar är en extravaganza av bleeping electronica.

BeCool är europeisk klubbning när det är som bäst

BeCool
Det senaste från Berlins minimala elektroscen når Barcelona via denna uptown konsertsal. Efter livespelningarna av lokala rockstjärnor eller indie internationella framgångar, hoppar en fullsmockad och musikälskande publik till sofistikerad electronica och dess bisarra åtföljande visuella dito. En trappa upp, på röda rummet, finns DJs som spelar indie pop rock och ger ett alternativ till de bultande beatsen i huvudrummet.

Gå en trappa upp för att uppleva cocktailhimlen!

7 sins lounge
Jag har fått min beskärda del av Seven, den fasansfulla filmen med Brad Pitt och Morgan Freeman, och jag är ganska säker på just att dricka för mycket inte var en av de synderna de berörde. Så jag antar att det är okej att sitta i 7 sins loungen och njuta av deras drinkar. Bra personal, barock inredning, och se till att gå en trappa upp för deras drinkar! Det finns regelbundna evenemang nere och publiken är blandad. Bra ställe att kolla in och njut av en perfekt cocktail innan du går vidare till en större klubb.

Gå upp för din bit av cocktail himlen

Boutique bar på Ohla hotel
Först och främst en varning. Ohla Hotel är en oas av minimalistisk chic smack bang i hjärtat av Barcelona. Det betyder premium prissättning, och medan vi är stora fans av den integrerade baren i hotellet, har ingen av oss varit på Ohla själva. The Boutique Bar är dock sjukt snygg, väggarna är täckta med blonda trähyllor, baren är bakgrundsbelyst och inbjudande med utsikt över Via Laietana avenyn. Det finns en prisbelönt bartender som imponerar men de andra bartenderserna vet verkligen sina grejer de också. Med öppettider fram till de tidiga morgontimmarna, rekommenderar vi att du prova detta ställe minst en gång.

Dry Martini bar har serverat över en miljon Martinis

Dry Martini bar
Något av en lokal institution, det kallas Dry Martini Bar så om du undrar vad du ska beställa, finns det en ledtråd i namnet. Denna plats är något av en helgedom till Martini. Och, fan, de vet verkligen hur man gör andra drycker också. Stället öppnades 1978 under ledning av deras maestro Pedro Carbonell (som fortfarande håller i tyglarna) och en del av Javier de las Muelas imperium. Dry Martini har en stor personal, ett överflöd av mörkt trä och en löjlig mängd flaskor. Beställ en Martini, och titta på när din drink görs med den skicklighet och omsorg som ligger bakom hela ställets filosofi. De har serverat över en miljon martinis här, och den siffran tickar uppåt.

Har du fått aptit för Barcelona, Spanien, och allt du har hört om staden? Ta en titt på vår skola här, och kolla in tillgängliga datum för i år.