29th June 2015
EBS Barcelona på Sitges Carnival

Sitges i Spanien är en stad 35 km längs kusten från Barcelona och när den årliga karnevalen är i stan reser över 250.000 människor dit för att festa och chilla sju dagar i sträck. Den sista dagen, även känd som Fat Tuesday, är karnevalens galnaste dag. Magnifika kostymer, vackra parader och non-stop sambamusik!

Du kommer att dansa på Sitges, oh ja du kommer dansa massor!

EBS Barcelona på Sitges Carnival
Vi ville att våra elever skulle få uppleva denna hetlevrade latinska karneval. Vi började vid 05:00 på George Payne irländska pub där eleverna fick sina ansikten målade av en professionell makeup-artist samtidigt som vi avnjöt lokala drinkar.

Glada karnevalbesökare i häftiga kostymer

Så småningom plockade vår buss oss upp precis utanför puben och 6:30 och var vi på väg. Under bussresan intogs det Sangria för att se till att alla var på bra festhumör. Vi anlände i Sitges strax innan det var dags för festen och paraden att börja. Tusentals människor hade gjort samma sak.

Den vanligtvis lugna staden Sitges förändras under karnevalen
En lugn strand stad förvandlas till detta – karnevalhysteri!

Stämningen var bra; människor spelade musik och dansade och hade det kul på gatorna. Paraden startade och festen gick på högvarv. Vissa människor gick verkligen all-in och hade tillbringat många timmar på sin make-up och kostym. Vi försökte ta mentala anteckningar inför nästa år;)

Om dina flickor kör på blå och gröna fjädrar i år, då är det du ska ha på dig på Sitges

Efter paraden slutat hamnade vi på en liten gata fylld med barer och människor. Vi började på en bar i ena endan av gatan och så småning om slutade vi på den andra änden. När karnevalen var över tog vi bussen tillbaka och anlände i Barcelona 05:00. Redan 09:00 var vi alla tillbaka i skolan i tid för klassen …

Vill du också uppleva Barcelona med EBS?

Åk till EBS Barcelona och bli bartender i den mest spännande staden i Spanien – Du kommer att få vänner för livet och skillsen för att kunna jobba och tjäna pengar vart som helst i världen!

Ladda ner din gratis kursguide