Varför borde du göra en bartendingkurs i New York?

8th September 2017
Varför borde du göra en bartendingkurs i New York?

Gabriele Varrasi har jobbat som bartender under de senaste tre åren. Trots sin erfarenhet kände han att hans skicklighet som bartender saknade något, så han bestämde sig för gå en bartendingkurs.

Gabriele visste att det bara fanns en plats som kunde ge honom det han letade efter, och det var New York City. Läs vidare för att få reda på hur denna erfarna bartender tog sin kompetens till nästa nivå med EBS New York.

Varför valde du EBS New York?

bartending course

Jag valde EBS bartendingkurs, och specifikt New York, för att jag ville utveckla min kompetens och utöka min kunskap om bartending på ett mer internationellt sätt. Jag visste också att det skulle vara ett perfekt tillfälle för mig att samtidigt förbättra min engelska. Det som gjorde beslutet ännu enklare att ta var att den person som introducerade mig till bartending också jobbade i New York!

Hur är skolan?

Skolan är fantastisk; den har väldigt moderna lokaler, den senaste utrustningen och en stor terrass där man kan hänga. Väggarna är dekorerade med otroliga bartending-inspirerade väggmålningar som går helt i stil med området skolan ligger i, Williamsburg.

EBS New York

Orolig för din engelska? Kolla in de italienska kurserna på EBS New York

Och vad säger du om EBS bartendingkurs?

Kursen är helt enkelt fantastisk. Ärligt talat förväntade jag mig att det skulle vara lättare, men långsamt insåg jag att det trots min tidigare erfarenhet krävdes mycket engagemang och hårt arbete. Min favoritdel var teorin; jag är verkligen intresserad av ingredienserna och de spritsorter som utgör en cocktail.

Den viktigaste delen av kursen var dock barträningen, som trots min tidigare erfarenhet lärde mig att skapa många nya cocktails och hur man arbetar effektivt i baren. Sist men inte minst lärde vi oss att utföra coola flair-moves, vilket var helt nytt för mig och mycket underhållande.

Hur var det att vinna cocktailtävlingen under din kurs?

EBS course

Att vinna tävlingen var fantastiskt! Att konkurrera med andra var en unik och mycket användbar upplevelse då evenemanget var öppet för allmänheten! Vi jobbade i lag om två för att förbereda och presentera en signaturcocktail, som sedan bedömdes av både allmänheten och en utvald jury.

Intressant nog lärde tävlingen mig att skapa kreativa cocktails, med vikten av kommersiell gångbarhet i åtanke, eftersom drickbarheten var ett av de viktigaste utvärderingskriterierna.

Hur känns det nu när du har slutfört din bartendingkurs?

Jag känner mig mycket bättre förberedd när det gäller olika tekniker. Jag lärde mig en hel del om förhållandet med kunderna och skillnaderna mellan italienska och amerikanska kunder. I USA är det mycket mer interaktion mellan kund och bartender. Det verkar också som att bartending som yrke tas mer på allvar i USA, tack vare dess djupa och rika historia.

New York är den ultimata platsen att göra en bartenderkurs, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren bartender som jag. Där finns alla typer av barer, från lokala dive bars till, bokstavligt talat, den bästa baren i världen. Du kan lära dig så mycket från bartenders i staden och förstås, från instruktörerna på EBS New York.

Mitt mål nu är att ta med mina nya internationella kunskaper och färdigheter som jag lärt mig under bartendingkursen med EBS New York till den italienska barindustrin, och slutligen jobba med Italiens bartenderelit.

Bli professionell bartender med vår internationella bartenderkurs