Om EBS

24 år, över 50 000 studenter

Världens största och mest professionella bartenderskola.

Vi är bäst, det vill vi att du också ska bli.

Med 17 års erfarenhet och 24 skolor utspridda över hela världen är vi inte bara världens största bartenderskola – vi vågar också påstå att vi är den bästa! Vårt fokus ligger alltid på kvalitet, kunskap, trygghet, tillgänglighet och service. Vi tar hand om våra elever före, under OCH efter utbildningen.

Europeiska bartenderskolan(EBS) grundades i Sverige 1999. Vi har fram tills idag utbildat över 40.000 nöjda och välkvalificerade elever med hela världen som arbetsfält.

Europeiska bartenderskolans bartenderutbildning baseras på en perfekt balans mellan praktik och teori. Att du har skoj under tiden vi utbildar dig är en självklarhet hos oss, eftersom vi tror på att du lär dig snabbare och bättre om du har roligt under tiden.

För oss är elevernas trivsel a och o. Alla ska känna sig trygga och säkra- vi vill att våra elever ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen. Vi har alltid ett serviceteam på plats till våra elevers förfogande. En utbildning från EBS skall vara ett fantastiskt minne för livet! Efter godkänd utbildning tillhandahålls våra elever diplom och utbildningsintyg. EBS är den enda bartenderskolan där alla godkända elever sedan får tillgång till världens största jobbsajt för bartenders;www.matchstaff.com

EBS följer självklart Sveriges Bartenders Gilles (SBG) rekommendationer gällande bland annat utbildningstid. Erfarenhetsmässigt vet vi att det tar tid att lära sig teori och praktik från grunden. Vi tror på att ”övning ger färdighet”. Till skillnad mot de flesta andra skolor som främst fokuserar på teori får våra studenter dagligen blanda 70-80 drinkar och praktiken sker i riktiga barer. Våra utbildningar riktar sig inte bara till dig som vill hitta en ny yrkesroll. Våra elever är många gånger redan bartenders som vill utvecklas i sin arbetsroll, restaurangpersonal som vill ha spetskompetens, personer som söker efter en aktiv semester och vill passa på att utbildas och utvecklas samtidigt. Resultatet är att våra studenter är attraktiva inom många olika delar av arbetsmarknaden.

Engagerade och erfarna lärare, en unik och väl genomarbetad kursplan, en kreativ miljö och mängder av nöjda och motiverade elever är förklaringen till vårt goda rykte. Det är detta som motiverar oss då vi fortsätter att bygga världens bästa bartenderskola.

EBS Partners

Våra nära samarbeten med flera av branschens mest respekterade varumärken säkerställer en konstant utveckling samt ger åtskilliga karriärsmöjlijgheter för våra elever. (Se mer info på vår partnersida).

Våra Skolor

Vi har förnärvarande 23 skolor med placeringar i städer och semesterorter. Vi expanderar och öppnar en eller två nya skolor varje år.