4-VECKORS INTERNATIONELL BARTENDERKURS

Världens mest utvecklade bartenderkurs

Upptäck din 4-veckors internationella bartenderkurs

Vår 4-veckors internationella bartenderkurs är en av de mest populära bartenderkurserna i världen med en otroligt hög andel nöjda elever. Oavsett om du siktar på att bli en bartender av världsklass eller bara vill uppleva något nytt och träffa nya vänner så är detta kursen för dig!

Vår 4-veckors internationella bartenderkurs är skapad av världens bästa bartenders som tillsammans innehar över 60 stycken internationella bartitlar. Över 50 000 elever har under de senaste 16 åren tagit examen från kursen runt om i hela världen. Det är den enda kursen som kan erbjuda över 100 timmar instruktörsledd utbildning med några av världens mest erfarna bartenders.

Hur funkar den 4-veckors internationella bartenderkursen?

Kursen är indelad i fyra stycken huvudmoment: Free Pour, Flair, Teori och Barträning. Varje moment är noggrant utformat så att du ska få den bästa utbildningen möjligt. Våra instruktörer uppdaterar ständigt kursprogrammet så att du får den senaste kunskapen som behövs i branschen.

Vart kan en bartenderkurs ta dig?

Överallt i hela världen! Som bartender kan du arbeta var du vill, speciellt med hjälp av ett diplom från EBS. Diplomet är känt över hela världen och kan vara biljetten till din nästa drömdestination.

3 anledningar till att boka nu

Letar du efter bra ursäkter till att boka kursen? Här är tre bra anledningar som dina föräldrar säkert kommer att tycka om.

 1. 100% garanterad jobbhjälp med MatchStaff.com
 2. 50 000 examinerade elever världen över
 3. Störst antal skolor och destinationer
Mer information Boka Nu

Supported by the biggest spirit brands in the industry

A lot of the best spirit brands in the industry have recognised us as the world’s leading bartender school, due to our standard of excellence we instil within our students. We therefore have the backing of some of the biggest names in the industry, which means you will not only receive world-class training but will be dealing with world-class ingredients too.

EBS Brands

Läs mer om din kurs idag

Luta dig tillbaka och se vad du kan förvänta dig av din 4-veckors internationella bartenderkurs. Är du redo för äventyret som kommer förändra ditt liv? Tryck Play…

Kursplaner - 4-VECKORS INTERNATIONELL BARTENDERKURS

Bartenderns roll


Alla har vi vår egen uppfattning om hur den perfekta bartendern bör bete sig. Olika situationer kräver olika sociala och tekniska färdigheter samt en kombination av både teoretiska och tekniska erfarenheter. Vår 4-veckors internationella bartenderkurs kommer lära dig allt de där så att du kommer kunna hantera vilken situation som helst. Du kommer bland annat att få lära dig:

 • Bartenderns skyldigheter
 • Gästfokus och service
 • Personlig framtoning och teamwork
 • Hygien och städning
 • Öppning- och stängningsrutiner

01-580x240

Barutrustning


För att jobba så effektivt och professionellt som möjligt måste du lära dig hantera ett visst antal barverktyg:

 • 10+ olika typer av glas och is
 • 10+ olika barverktyg

02-580x240

Servering och bartekniker


Det finns flera olika metoder att tillverka en drink på. En bartender måste känna sig 100% bekväm med alla dessa.

 • Bygga
 • Röra
 • Skaka
 • Sila
 • Rulla
 • Lagra
 • Muddla

03-580x240

Alkoholpolicy


Olika länders grundläggande alkohollagar och vilken ålder det är lagligt att konsumera alkohol. Du kommer också lära dig hur alkoholenheter fungerar och hur alkohol påverkar kroppen samt ansvarsfull servering. Detta är grundläggande kunskap oavsett vart du jobbar.

04-580x240

Spritkunskap


Destillering och jäsning

Det finns bevis på att människor har destillerat sin egen sprit så långt tillbaka i tiden som på 700-talet. Vi går igenom historian av produktionen och smaksättningen av olika spritsorter.

 • Vodka & Aquavit
 • Gin & Geneva
 • Rom
 • Tequila & Mescal
 • Whisky & Whiskey (du kommer lära dig skillnaden snart)
 • Vin & Cognac
 • Likörer & Bitters
 • Öl och mousserande vin

05-580x240

Praktisk barträning


Vi tror verkligen på att ”övning ger färdighet”. Det är bakom baren som man lär sig bäst. Därför är det precis så 80% av vår kurs lärs ut.

 • Drinkblandning
 • Teorilektioner
 • Smakprovningar
 • Working Flair & Exhibition Flair
 • Free Pour

06-580x240

Tillverka cocktails


Under majoriteten av kursen kommer du att öva att blanda cocktailsen med färgat vatten. Detta för att kunna blanda samma cocktail om och om igen. Självklart kommer du även att få blanda med riktigt sprit så at du lär dig deras balans, utseende och smak.

Du kommer också att vara med i en tävling där du ska tillverka din helt egna grymma cocktail!

07-580x240

Din 4-veckors internationella bartenderkurs olika destinationer

Vi finns över hela världen. Från Phuket till Paris, Sunny Beach och Sydney, det finns en perfekt plats i världen för alla olika smaker. Res hemifrån och upplev världen med oss.

Vi är supportade av de största spritmärkena i branschen

Många av de absolut största spritmärkena i branschen tycker att vi är den bästa barskolan i världen då våra elevers kunskaper håller så pass hög standard. Det gör att vi är uppbackade av några av de bästa spritmärkena som finns,  vilket innebär att du inte bara kommer att få den bästa barträningen utan du kommer också att få jobba med de bästa ingredienserna.

Få ditt eget exemplar av vår broschyr gratis!

Broschyren behandlar allting du behöver veta om din 4- veckors internationella bartenderkurs. Klicka nedan för att att läsa broschyren online, och lär dig mera om våra destinationer världen över! I broschyren hittar du även studentrecenssioner och information om experterna bakom själva kursen.

Sök i listan genom att skriva in första bokstäverna i ditt land, eller välj genom att ange din landskod.

EBS CARE

EBS är den enda barskolan i världen som erbjuder en förstklassig service av våra supportarbetare, som finns redo för att svara på alla frågor du kan tänkas ha. Du kommer vara in kontakt med teamet innan, under och efter din kurs. Lär känna personerna som kommer ändra ditt liv, redan idag.

Bekanta dig med EBS CARE

Varför EBS

Det finns många anledningar till att EBS skiljer sig från mängden av de barskolor som finns idag, en av dem är rekryteringssiten Matchstaff.com. Matchstaff är världens största jobbportal för bartenders som designats exklusivt för EBS studenter.Vi anser att du förtjänar den livsstil du pluggat hårt för och vi vill hjälpa dig uppnå den. Hitta det som lockar dig mest hos EBS nu!

Läs mera

LIVET PÅ EBS

Vill du veta mer om livet på EBS? Kolla in våra senaste bloggar, skolnyheter och branschinfo här.

Omdömen

Vi är världens ledande bartenderskola med över 50 000 examinerade, nöjda bartenders. Varför inte ta en titt och se vad några av våra gamla elever har att berätta om sin upplevelse med oss?

Amanda Eide Wellbo

"Tufft, nyttigt och roligt! Bra kurs"


– Amanda Eide Wellbo #EBSGothenburg

Douglas Rehn

"Göteborg har dom läst bästa lärarna, dom är sjukt kunniga och väldigt bra på att lära ut! Lätt min bästa månad"


– Douglas Rehn #EBSGothenburg

Elin Granbom

"De här har varit dom 4 bästa veckorna i mitt liv. Jag har fått träffat så många underbara människor, lärt mig så mycket och upplevt ännu mer. Lärarna var guld, saknar det redan!"


– Elin Granbom #EBSMallorca

Veronica Hall

"Finns inte så mycket mer att säga än att den här upplevelsen levde upp till alla mina förväntningar och så mycket mer och jag är så otroligt glad och tacksam över att jag fick inleda min bartenderkarriär på just det här sättet."


– Veronica Hall #EBSKos

rasmus Olund

"Thank you EBS Sydney for making the best month in my life and had the best crew ever! I didn't have a boring time in the whole month. Everything was just perfect, the school, the event, my class, the EBS crew. Absolutely perfect! And I'm totally going to recommend people to take the course aswell! So all I want to say is just thank you so much for the best experience of my life!!"


– rasmus Olund #EBSSydney

Philip KANG

"Marcus Nilsson var fantastisk lärare."


– Philip KANG #EBSMalmo

Read all reviews

EBS social network

Följ oss på sociala medier och håll dig uppdaterad om allt som gäller våra studenter och livet på barskolan!