Sekretesspolicy

Vår sekretesspolicy

Vi värdesätter ditt förtroende, och det är högsta prioritet för oss att garantera säkerhet och sekretess av den personliga information du delar med oss. Läs vidare för att veta mer om våra sekretessrutiner.

Senast uppdaterad: 2018-05-15.

1. Vi värnar om din integritet

European Bartender School International Limited, World Trade Center, Unit 1.21, 6 Bayside Road, Gibraltar är dedikerade att skydda våra kunders integritet.. EBS sekretesspolicyn (hädanefter kallat ”Sekretesspolicy”) gäller alla personuppgifter som samlas in av oss eller lämnas till oss, offline eller online, inklusive personuppgifter som samlas in eller skickas in via våra webbplatser (”Webbplatserna”) och mobila webbplatser, applikationer, widgets och andra mobila interaktiva funktioner (våra ”Appar”), genom våra officiella sociala mediesidor som vi hanterar (våra ”Sociala Mediesidor”) samt i HTML-formaterade e-postmeddelanden som vi skickar till dig) kollektivt, inklusive sociala mediesidor, appar och webbsidor, ”Webbplatserna”). Genom att besöka Webbplatserna godkänner du och samtycker till den praxis som beskrivs i denna Sekretesspolicy. Om du inte accepterar delar av eller hela Sekretesspolicyn, vänligen besök inte webbplatsen eller dela någon personlig information.

2. Personlig information

Vad sparar vi?

Personlig Information” är information eller delar av information som skulle kunna identifiera din identitet, såsom:

  • Namn
  • Användarnamn
  • Födelsedatum
  • Postadress
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • Kredit- och betalkortnummer
  • Profilbild
  • Användarnamn i sociala medier
  • Användarnamn
  • Inställningar
  • Bostadsland
  • Nationalitet
  • IP-adress
  • Skolans namn och adress
  • Kursval
  • Webbläsare och enhetsinformation
  • Serverlogginformation
  • Information som samlas in via cookies, pixeltaggar och andra tekniker
  • Användningsdata för appar
  • Demografisk information och annan information som tillhandahålls av dig
  • Platsinformation

Hur samlar vi in data?

Vi och våra tjänsteleverantörer kan samla in Personlig Information på en mängd olika sätt, inklusive:

  • Genom Webbplatserna: Vi kan samla in personuppgifter via Webbplatserna, t.ex. när du registrerar dig för ett nyhetsbrev, broschyr eller genomför ett köp.
  • Offline: Vi kan samla in personlig Information från dig offline, till exempel när du kontaktar kundtjänst eller besöker oss personligen.
  • Från andra källor: Vi kan få din Personliga Information från andra källor, såsom offentliga databaser; gemensamma marknadsföringsinsatser med partners; sociala medieplattformar; från personer som du är vän med eller ansluten till på sociala medieplattformar, liksom från andra tredje parter. Till exempel om du väljer att ansluta ditt konto på sociala medier till din webbplatskonto, kan viss Personlig Information från ditt konto på sociala medier att delas med oss, som kan innehålla Personlig Information som är en del av din profil eller dina vänners profiler.
  • Genom din webbläsare eller enhet: Viss information som samlas in av de flesta webbläsare eller automatiskt via din enhet. Vi använder denna typ av information för statistiska ändamål samt att säkerställa att Webbplatserna fungerar korrekt.
  • Genom serverloggfiler: Din ”IP adress” är ett nummer som tilldelas automatiskt till den dator eller enhet som du använder av din internetleverantör. En IP-adress identifieras och loggas automatiskt i våra serverloggfiler när en användare besöker Webbplatserna, tillsammans med tidpunkt för besöket och de sidor som visades.
  • Med hjälp av cookies: Cookies gör det möjligt för webbservern att överföra data till en dator eller enhet för arkivering och andra ändamål. Om du inte vill att information samlas in med hjälp av cookies, finns det en enkel inställning i de flesta webbläsare som gör att du kan neka användningen av cookies. För mer detaljerad information om de cookies vi använder och hur vi använder dem, vänligen se vår Cookiespolicy..
  • Genom din användning av en App. När du laddar ned och använder en App, kan vi och våra tjänsteleverantörer spåra och samla in användningsdata för Appen, till exempel datum och tid Appen på din enhet ansluter till våra servrar och vilken information och vilka filer som har hämtats till Appen baserat på ditt enhetsnummer.
  • Från dig: Information såsom födelsedatum, kön och postnummer, samt annan information, exempelvis ditt föredragna kommunikationsmedel, kan samlas in när du frivilligt tillhandahåller denna information.

I vissa fall kan vi använda en tredjeparts betalningstjänst för att hantera köp. I dessa fall kan din Personliga Information samlas in av denna tredje part och inte av oss, och kommer att omfattas av den tredje partens sekretesspolicy, i stället för denna Sekretesspolicy. Vi har ingen kontroll över, och ansvarar inte för, denna tredje parts användning av din Personliga Information.

Hur använder vi personlig information?

Vi kan använda Personlig Information:

  • För att uppfylla dina önskemål, såsom att skicka nyhetsbrev, information eller svara på dina frågor och kommentarer.
  • För att skicka administrativ information till dig, till exempel information om Webbplatserna och ändringar i våra villkor, regler och reservationer. Eftersom denna information kan vara viktig för din användning av Webbplatserna, kan du inte välja bort att ta emot dessa meddelanden.
  • För att slutföra och genomföra ditt köp och/eller din donation, till exempel, att hantera dina betalningar och beställningar, att kommunicera med dig angående ditt köp och kontakta dig med relaterad kundservice.
  • För att kunna hålla dig uppdaterad om våra produkter, kampanjer och program och skicka inbjudningar till att delta i särskilda program.
  • För att du ska kunna kontakta och kontaktas av andra användare via Webbplatserna, som tillåts av tillämplig Webbplats.
  • För att du ska kunna delta i meddelandetrådar, chattar, profilsidor och bloggar och andra tjänster där du har möjlighet att publicera information och material (inklusive våra Sociala Mediesidor).
  • För våra affärssyften, såsom analys och hantering av våra företag, marknadsundersökningar, revisioner, utveckling av nya produkter, förbättring av våra Webbplatser, för att förbättra våra tjänster och produkter, identifiera användartrender, att mäta effektiviteten av vår marknadskampanjer, skräddarsy upplevelsen av Webbplatserna och dess innehåll baserat på dina tidigare aktiviteter på Webbplatserna, och mäta kundtillfredsställelse och tillhandahålla kundservice (inklusive felsökning i samband med kundernas problem).
  • Vi använder information som samlas in av webbläsare eller din enhet för statistiska ändamål samt att säkerställa att Webbplatserna fungerar korrekt.
  • För detaljerad information om de ändamål för vilka vi använder cookies, se vår Cookiespolicy.
  • Vi kan använda din enhets geografiska plats för att förse dig med anpassade platsbaserade tjänster och innehåll. Vi kan också dela enhetens geografiska plats, kombinerat med information om vilka annonser du har tittat på och annan information vi samlar in, med våra marknadsföringspartners för att kunna ge dig mer personligt innehåll och mäta effektiviteten av reklamkampanjer.
  • Som vi anser vara nödvändigt eller lämpligt för: (a) enligt tillämplig lag, inklusive lagar utanför ditt bosättningsland. (b) för att uppfylla juridiska processer; (c) besvara förfrågningar från allmänheten och myndigheter inklusive offentliga och statliga myndigheter utanför ditt bosättningsland. (d) att genomdriva våra regler och villkor; (e) för att skydda vår verksamhet eller någon av våra samarbetspartners: (f) för att skydda våra rättigheter, integritet, säkerhet eller egendom eller våra samarbetspartners, du eller andra; och (g) att tillåta oss att fullfölja tillgängliga lösningar eller begränsa de skador som vi kan upprätthålla.
  • Dina personuppgifter kommer att behandlas av EBS både inom och utanför EU/EES, primärt i syfte om att slutföra din bokning, förse dig med de produkter och tjänster som du har beställt (inklusive reseförsäkring) och för kundservice och marknadsföringsaktiviteter. Eftersom våra servrar finns i USA, vårt säljteam är baserade i EU, vårt huvudkontor är i Gibraltar, och skolorna där eleverna väljer att gå kurser är i lokala kontor globalt, kan vi dela din personliga information med våra dotterbolag, fordringshanterare och samarbetspartners både inom och utanför EU/EES. De samarbetspartners som vi delar information med är endast de som behöver tillgång till Personlig Information för att hantera din beställning på våra Webbplatser, till exempel hjälp med transport, boende eller skolor, och de får endast den information som är nödvändig för detta ändamål. Ingen samarbetspartner får ta del av din Personliga Information för sina egna marknadsföringsändamål. Observera att fordringshanterare och samarbetspartners kan komma att ändras. EBS behandlar dina personuppgifter i enlighet med tillämplig sekretesspolicy och dataskyddslagstiftning. Genom att använda våra Webbplatser, accepterar och samtycker du till dessa potentiella delningar. Du bör vara medveten om att många länder utanför EES inte har råd med samma rättsliga skydd för personuppgifter som länder inom EES. Överföringar kommer att göras i enlighet med tillämplig lagstiftning och vi kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa att tredje parter kommer att tillhandahålla en adekvat skyddsnivå. Eventuella framtida organisationer som vi använder i förhållande till Webbplatserna kommer att behöva göra samma sak.

3. Säkerhet

Vi använder rimliga organisatoriska, tekniska och administrativa åtgärder för att skydda Personlig Information inom vår kontroll. Tyvärr kan ingen dataöverföring via Internet eller datalagringssystem garanterat vara 100% säker.

Om du har anledning att tro att din interaktion med oss inte längre är säker (till exempel, om du misstänker att säkerheten för något konto du kan har hos oss är riskerat), vänligen meddela oss omedelbart om problemet genom att kontakta oss i enlighet med ”Kontakta oss”-formuläret.

4. Åtkomst, modifiering och alternativ

Vi ger dig många alternativ avseende vår användning och utlämnande av dina Personuppgifter i marknadsföringssyfte.

  • Om du vill sluta ta emot marknadsföringskommunikation från oss, oavsett när, skulle det enklaste sättet att göra det vara att använda funktionen Avsluta prenumeration i den marknadskommunikation som du fått. Du kan också kontakta oss genom att mejla, ringa eller skriva till oss med hjälp av kontaktinformationen som anges nedan i sektionen ”Kontakta oss”. I din begäran, vänligen ange att du vill sluta ta emot marknadsföringskommunikation från oss.
  • Dessutom kommer vi inte att lämna ut din Personliga Information till tredje parter, inklusive våra dotterbolag, för den tredje partens marknadsföringssyften om vi har mottagit och hanterat en begäran från dig om att dina Personuppgifter inte ska delas med tredje part för detta ändamål. Om du vill skicka en sådan begäran, vänligen meddela oss genom att använda formuläret ”Kontakta oss”. Ange tydligt att du begär att vi inte avslöjar din Personliga Information till våra dotterbolag och/eller annan tredje part för deras marknadsföringssyften.

Observera att ändringar inte får effekt på en gång. Vi strävar efter att uppfylla din begäran snarast möjligt och under inga omständigheter senare än 30 dagar efter att vi mottagit din begäran. Observera också att om du väljer bort att ta emot marknadsföringsrelaterade meddelanden från oss, att vi kan fortfarande skicka viktiga administrativa meddelanden och du kan inte avanmäla dig från att ta emot administrativa meddelanden.

  • För att granska, korrigera, uppdatera, undertrycka, ta bort eller annars begränsa vår användning av din personliga Information som tidigare har lämnats till oss, vänligen använd ”kontakta oss” formuläret och tydligt beskriva din begäran. I din begäran, vänligen göra klart vilken information du vill ha ändrat, oavsett om du vill ha din personliga Information borttagen från vår databas eller annars låt oss veta vilka begränsningar du vill sätta på vår användning av din personliga Information.

Vi kommer att försöka tillgodose din begäran så snart som möjligt. Observera att trots våra ansträngningar, kan det finnas restinformation som blir kvar i våra databaser och andra register, som inte kommer att tas bort eller ändras. Vänligen observera dessutom att vi kan behöva behålla viss information för våra register eller för att kunna slutföra eventuella transaktioner som du påbörjat innan du begärde en ändring eller borttagning (t.ex. när du gör ett köp eller deltar i en kampanj kan du kanske inte kunna ändra eller radera de Personuppgifter som tillhandahålls tills efter slutförandet av sådana köp eller kampanj).

5. Tredje parts webbplatser

Denna Sekretesspolicy omfattar inte, och vi ansvarar inte för sekretess, information eller andra metoder av tredje part, inklusive någon tredje part som EBS Webbplatser innehåller länkar till. Införandet av en länk på EBS Webbplatser innebär inte godkännande av den länkade webbplatsen av oss eller av våra samarbetspartners.

Vi kan dessutom ge dig tillgång till tredje part funktionalitet som tillåter dig att publicera innehåll på dina sociala medier-konton. Observera att all information som du lämnar genom användning av denna funktion regleras av den tillämpliga tredje partens sekretesspolicy, och inte av denna Sekretesspolicy. Vi har ingen kontroll över och ansvarar inte för tredje parts användning av information som du delar genom användning av denna funktion.

Vi ansvarar heller inte för insamling, användning och utlämnande riktlinjer och villkor (inklusive datasäkerhet) för andra organisationer, såsom Facebook, Apple, Google, Microsoft, eller andra apputvecklare, appleverantörer, sociala medier, operativsystem-leverantörer, leverantör av trådlösa nätverk och tjänster eller enhetens tillverkare, däribland all Personlig Information som du lämnar till andra organisationer genom eller i samband med Apparna eller våra sidor på sociala medier.

6. Bevarandeperiod

Vi behåller din Personliga Information under den tid som behövs för att uppfylla syftet som beskrivs i denna Sekretesspolicy.

7. Användning av Webbplatser av minderåriga

Om du är äldre än 16 år men under 18 år, bör du granska villkoren i Sekretesspolicyn med en förälder eller vårdnadshavare för att se till att ni båda förstå dem. Även om vi inte ansvarar för att fastställa åldern hos våra användare, kan vi utföra ålderskontroller. Om vi får veta att vi har samlat information från en individ under 16 år utan föräldrarnas medgivande, då kommer vi att radera informationen så snart är som möjligt och kan komma att inaktivera individens tillgång till den aktuella webbplatsen.

8. Känslig information

I allmänhet ber vi att du inte skickar oss, eller avslöjar, någon känslig Personlig Information (t.ex. information som avser ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religion eller annan övertygelse, hälsa eller medicinskt tillstånd, kriminell bakgrund eller fackmedlemskap) på eller via Webbplatserna eller på annat sätt till oss. I särskilda undantag, såsom försäkringsfrågor, kommer vi att klargöra hur du kan göra detta på ett säkert sätt

9. Uppdateringar till denna Sekretesspolicy

Vi kan komma att ändra denna Sekretesspolicy. Vänligen ta en titt under ”Senast uppdaterad” överst på sidan för att se när denna Sekretesspolicy senast reviderades. Eventuella ändringar av denna Sekretesspolicy träder i kraft när vi publicerar den reviderade Sekretesspolicyn på en Webbplats. Din användning av Webbplatserna efter dessa ändringar innebär att du accepterar vår reviderade Sekretesspolicy.

10. Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor, kommentarer eller frågor om denna Sekretesspolicy. Du har rätt att meddela oss om du:

  • inte vill bli kontaktad i framtiden av oss;
  • skulle vilja ta reda på vilken information vi har om dig, eller vill ha en kopia av dina personuppgifter (du kan bli debiterad en administrationsavgift när vi skickar begärda informationen till dig för att täcka vår arbetstid och porto och hantering eller kostnader för hämtning)
  • Om du tror att någon Personlig Information vi har om dig är felaktig, ofullständig, inaktuell eller irrelevant;
  • önskar rapportera eventuella överträdelser av Sekretesspolicyn.

Om du har några frågor eller klagomål angående denna Sekretesspolicy, vänligen kontakta oss genom att klicka här. Vi kommer att undersöka samtliga klagomål och meddela dig om vårt beslut avseende klagomålet, så snart som möjligt efter att det tagits emot.