EBS FAQs

ebs-FAQs, vanligt förekomande frågor

ebs-FAQs, vanligt förekomande frågor

Här är några av våra vanligast förekommande frågor, vänligen kontakta oss om du behöver hjälp eller har en fråga. Vi tycker om frågor.

Hur och när kan jag betala?

Du kan antingen betala allt vid bokningstillfället, betala senare, eller delbetala, vi lägger upp en betalningsplan för dig vid bokningstillfället. Vi ger ett brett utbud av betalningsalternativ för din kurs, du kan betala hela summan vid bokningstillfället med hjälp av kredit- eller betalkort eller välja att betala senare med hjälp av en banköverföring. Du kan även välja att avbetala på 12, 18 eller 24 månader med Sveawebpay vanligtvis helt räntefritt.

Vad har EBS för alkoholpolicy?

EBS har en strikt alkoholpolicy, färgat vatten används som substitut för alkoholdrinkar under kursens gång men naturligtvis gör vi alla drinkar met alkohol under mixologiträningen. Som en organisation för bartenterutbildning har vi ansvar för alkoholkonsumtionen och serveringen, och en strikt alkoholpolicy gäller både studenter och anställda.

Vad händer om jag inte klarar kursen?

Du kan alltid göra en om-examinering efteråt. Om du har en EBS-skola i ditt land kan du alltid göra om-examineringen där också. Kontakta bara oss så ordnar vi ett datum och en tid till dig

Är det enkelt att hitta ett jobb när jag har avslutat kursen?

EBS är välkänt och respekterat av barer över hela världen, du kan till och med använda Matchstaff.com för att hitta ditt favoritjobb. Vårt mål är att skapa bartenders som barer, hotell, nattklubbar och restauranger över hela världen eftertraktar. Efter 14 år med detta som mål har vi idag ett globalt nätverk av ställen som är redo att erbjuda dig ett jobb. Det är en enorm efterfrågan efter nya bartenders så du har ett fantastiskt läge.

Varför ska jag välja EBS?

EBS är den största bartenderskolan i världen och tusentals studenter tar årligen examen från våra kurser. Du kan använda EBS-certifikatet som ett pass när du ska resa och arbeta utomlands. Alla våra lärare genomgår en omfattande utbildning och examination för att säkerställa att du får bästa möjliga träning.

Hur långa är skoldagarna och hur är de fördelade?

Skoldagarna är från 9.00 -15.00. Våra kurser inkluderar 3-4 timmar per dag av praktiskt träning bakom en egen barstation, där du lär dig blanda över 80 olika cocktails. Vi tror att du lär dig mer genom att utföra saker själv och genom att ha kul. Varje dag får du “flair”, “free pour”-träning och givetvis också teori så att du vet vad det är du serverar. Du får ledigt på helgerna för att hänga med dina nya vänner eller för att utforska den platsen där du valt att gå din utbildning!

Måste jag kunna prata bra engelska?

Större delen av träningen är praktik, så du behöver endast kunna basengelska. Teorin är mycket enkel att följa med i och instruktörerna finns alltid för att hjälpa i varje steg. Vissa skolor har dock kurser på svenska.

Är boendet inkluderat i priset?

Vissa EBS-skolors kurser har boendet inkluderat, på bokningssidan ser du alternativet att inkludera boendekostnaden på de flesta av våra skolor, var du kommer att bo visas under fliken boende på skolsidan. Du kan givetvis välja att inte ha något boende om du bor i närheten av skolan eller redan har boendet ordnat.

Kan jag resa själv?

De flesta av våra studenter reser själva och de söker samma erfarenheter som dig. Under kursen kommer du att träffa många nya vänner och kontakter över hela världen. Ni kommer varandra mycket nära på en kort tid! Du kommer att få nya vänner för livet!

Vem kan ansöka om kursen?

Alla som är över 18 år kan anmäla sig. Du behöver bara gå till vår bokningssida och boka en plats! Vi kräver inte någon tidigare arbetserfarenhet eller utbildning av våra studenter.

Hur fungerar visum?

Kravet på visum beror på var du studerar, om du reser utomlands till exempel till EBS Phuket eller EBS Sydney, kan det krävas ett visum, ebs care kan ge råd, men det ytterst är det ditt eget ansvar att införskaffa det visum som krävs.

Inkluderas flygresorna

Flygresorna är inte inkluderade i kurspriset, men vi kan hjälpa dig att hitta ett billigt flyg till din destination. Låt oss bara veta om du behöver hjälp med bokning av flygresa, det är värt att kolla flygresorna från större flygplatser såsom Berlin, Paris, Amsterdam eller London, eftersom det oftast är billigare att mellanlanda.

Vad mer behöver jag betala för?

Du behöver inte betala för något mer under kursen, flygresan måste bokas, och du behöver pengar till mat och dricka – samt att några av aktiviteterna kan kosta pengar.

Behöver jag ta med något till kursen?

Nej, du behöver inte ta med något. Du får allt studiematerial på plats.

Vad för sorts certifikat får jag när kursen är avslutad?

Efter att du avslutat kursen får du ett erkänt certifikat från European Bartender School.

EBS Boknings faq

Jag försökte betala hela beloppet med kreditkort och betalningen godkändes inte?

Oroa dig inte, och försök inte boka samma kurs igen, logga in på dina studentsidor (du kommer ha skapat ett konto på vår webbsida) och försök genomföra betalningen igen, med ett annat kort, eller via överföring – använd helt enkelt betalningsinstruktionerna och din bankinformation. Vi kommer bekräfta din betalning och uppdatera din bokning när betalningen är mottagen. Alternativ om du har tillräckligt med tid då vi kan förlägga betalningen på tre delar för att hjälpa dig sprida kostnaderna, vilket också kan göras via banköverföring eller kort, eller en kombination av de båda. Om du ska på din kurs inom en månad måste du betala för hela kursen direkt. Kontakta EBS Care, vi kan hjälpa dig.

Jag valde att betala i omgångar eller betala senare, och min bokning har inte bekräftats?

Vi kan inte bekräfta din bokning förrän betalningen har kommit in, (antingen en delbetalning, eller hela betalningen). Din bokning kommer vara obekräftat ditt dess, vänligen betala omgående för att säkerställa din bokning.

Jag bokade och betalade direkt vid bokningen, det visar att bokningen är betald men den har inte bekräftats än?

Även om du betalar hela beloppet med kort kan det ta upp till 3 arbetsdagar att nå oss, när vi har fått din betalning på vårt konto kommer vi anmäla din bokning som bekräftad. Vi kommer kontakta dig om vi behöver någon ytterligare information, om du inte hör av oss, slappna av och ta det lugnt, var glad att du har bokats in hos en världsledande bartenderskola.

Kan jag betala hela beloppet på banköverföring och inte på internet med kreditkort?

Ja, välj helt enkelt att betala allt senare, sedan har du 10 dagar på dig att göra en full betalning, all information och bankinformation finns på din studentsida. Din bokning är inte bekräftad till dess din betalning är utförd helt, vänligen betala omgående för att säkerställa din plats. Du har 10 dagar på dig att göra en betalning, om ingen betalning har kommit in efter det här datumet kan bokningen avbokas.

Om jag väljer att delbetala, hur betalar jag och när?

Vi kommer skapa betalningsdatum automatiskt för dig när du bokar, du kommer se datumen och hur mycket som ska betalas innan du bokar din kurs. Vi kommer inte ta någon extra avgift för att delbetala. Du kan sedan betala på internet med kort eller med banköverföring på din studentisda. Om du betalar med kort kommer din delbetalningsinformation uppdateras om betalningen är ok, om du betalar via banköverföring kommer det ta upp till 5 arbetsdagar innan betalningen når oss, när den gör det kommer vi uppdatera din delbetalning och informera dig om detta. Om du är sen med att betala kommer vi att sända en e-postpåminnelse till dig, det är viktigt att du betalar omgående eftersom din bokning kan avbokas och extra avbokningsavgifter kan tillkomma. Ibland måste vi göra mindre förändringar i vårt betalningsschema, om vi behöver göra det kontaktar vi dig och de nya datumen kommer visas på din studentsida.

Jag har fått e-post om identitetsbevis?

Ibland ber vi om extra identitetsbevis, såsom en kopia av ditt pass. EBS kör slumpvisa säkerhetskontroller i alla bokningar, det är i syfte att motverka bedrägeri.

Jag får SMS-underrättelser från er? Jag tycker verkligen om EBS, men det här är ju skrämmande.

Vi rekommenderar starkt att du låter oss skicka SMS-underrättelser, de är viktiga meddelanden så som påminnelser om sena betalningar, och viktiga uppdateringar på ditt konto m.m. det skrämmer dig så kan du avsluta SMS-funktionen på din studentsida.

VIKTIGT: Om du reser utomlands med din EBS-skola, behöver vi veta din flyginformation och ankomsttid, så vänligen ange dessa på din studentsida. Vi behöver också ett kontaktnamn och kontaktinformation vid eventuellt akutfall, det kan också läggas till senare till din bokning på din studentsida.

BEHÖVER DU FORTFARANDE HJÄLP?

EBS CARE

Har du en fråga?, kontakta vårt serviceteam. Skriv eller ring.

 

 

Säg hej till oss.

KONTAKTA OSS

Skicka oss en fråga, vi kommer göra vårt bästa för att hjälpa dig.

 

KONTAKTA EBS