Varför är ett deltidsjobb i bar perfekt för dig?

19th maj 2017
Varför är ett deltidsjobb i bar perfekt för dig?

Varför är ett deltidsjobb i bar perfekt för dig?

Ett deltidsjobb i bar ger dig möjlighet att tjäna bra med pengar, arbeta på udda arbetstider och med människor i din egen ålder. Låter det som något för dig? Spana in dessa 9 anledningar till att skaffa ett deltidsjobb i bar:

1) Tjäna mycket pengar

Du kan tjäna mycket pengar, ibland väldigt mycket pengar genom att deltidsjobba i bar. Det beror helt på baren, kundkretsen och hur mycket du anstränger dig. När vi säger mycket pengar menar vi företrädesvis dricks, det är din guldgruva. Du skördar frukten av det du sår i restaurangbranschen (90% av tiden). Tänk att varje kund är en ny möjlighet för dig att imponera och eventuellt få rikligt med dricks.

lön bartender

2) Utöka ditt nätverk

Att deltidsjobba i bar kan lägga grunden för eller utveckla ditt egna professionella nätverk. Människor från alla samhällsskikt gå till barer på daglig basis. Du kommer att stöta på kockar, elektriker, kändisar, piloter, läkare och många andra fascinerande individer. Du kan knyta värdefulla kontakter med människor som kan hjälpa dig i framtiden.

Bli certifierad med vår internationella bartenderkurs och hitta det perfekta deltidsjobbet som bartender!

3) Träffa dina vänner oftare

Vill du hänga med dina vänner i baren under veckan eller på helgerna? Varför inte få betalt för att vara på den plats där du tillbringar en stor del av din tid ändå? Du kommer att träffa dina vänner mer än någonsin eftersom de faktiskt kommer att njuta av att umgås där du arbetar. Du kan också göra dem häftiga drinkar (kanske till och med till rabatterat pris) och sen möta upp dem efter ditt skift. Vänner i en bar

4) Träffa den rätte

Som bartender är du i centrum för uppmärksamheten. Du serverar hundratals olika människor varje skift och kommer upptäcka att människor kommer flirta med dig. De flirtar med dig antingen för att få gratisdrinkar eller för att du har fångat deras uppmärksamhet. Bli inte stött, men oftast är på grund av det första skälet. Men det kommer ett ögonblick när någon inte försöker få en gratis shot Tequila och verkligen vill lära känna dig. Det är Ginen till din Tonic precis där.

Har du någonsin undrat hur det är att dejta en bartender? Ta reda på det i vår blogg…

5) Få kontakt med dina kollegor

Att ha ett deltidsjobb som bartender är inte bara den perfekta ursäkten att hänga med gamla vänner, det gör även att du kan träffa många nya. Många människor får vänner för liver när de arbetar som bartender eftersom deras kollegor är i deras egen ålder och likasinnade. Efter ditt första skift kommer du förmodligen ta ett par drinkar som sen troligtvis kommer leda till en hel utekväll (det kommer hända ganska ofta).

6) Arbete olika skift

Om du är typen som gillar att gå upp sent, äta en läcker frukost och sedan gå till gymmet eller spela PS4 innan arbetet är ett deltidsjobb som bartender perfekt för dig. Bartendrar arbetar oftast när andra människor är hemma och tittar på TV eller ligger i sängen. Om du föredrar icke-traditionella arbetstider kommer du märka att du kan få mycket gjort under dagen och arbeta under natten.

vakna

7) Lär dig viktiga yrkeskunskaper

En deltidsjobb i bar kommer lära dig en massa överförbara yrkeskunskaper och arbetsgivare älskar att se dem på ditt CV. Under din tid bakom baren kommer du att bli mer självsäker, förbättra din kommunikationsförmåga och lära sig att arbeta under press.

5 viktiga yrkeskunskaper du lär dig som bartender

8) Var aktiv på jobbet

Om din huvudsakliga uppgift är att arbeta på ett kontor eller studera kommer du sitta ner många timmar under dagen. När du deltidsjobbar i bar är det helt tvärtom, det handlar om att vara på fötterna, vara aktiv och alert. Oavsett om du arbetar bakom baren eller med serveringen på golvet kommer du få ben som trädstammar och du kan till och med tappa några kilo.

9) Känn dig tillfredsställd i en blomstrande industri

Som bartender är du den person som människor är beroende av för att lindra pinan från en lång dags 9 till 5-arbete. Det positiva är att du aldrig kommer ha en tråkig dag när du deltidsjobbar i bar, det finns alltid något som håller dig på tårna. Bartenderyrket är för närvarande på uppsving, så det är en bra tid att vara bartender. Så varför inte kolla in vad vår 4-veckorskurs erbjuder?

kirsty

kirsty

Kirsty is the Content Writer at EBS. In her free time, she likes sipping on Espresso Martinis, watching videos of funny dogs, and exploring the city. Originally from Scotland, she has spent many summers working and living in different European cities.