Jobba världen runt som bartender

31st August 2017
Jobba världen runt som bartender

Frankrike till Irland, Australien till Thailand, Spanien till polcirkeln.

Tidigare European Bartender School-studenten och medarbetaren Gautier Tanguy gav sig ut på en otrolig bartendingresa som ledde honom till polcirkeln. Läs hans historia:

“Jag har alltid haft som ambition att se vad som finns utanför Frankrikes gränser, men jag började inte som bartender. Mitt första utlandsäventyr var i Dublin där jag jobbade på ett spelbolag, men jag insåg snabbt att kontorslivet inte var någonting för mig.

Jag ville ha en drastisk förändring och just då fick jag upp ögonen för bartenderyrket och European Bartending School.

4 veckor av seriös bartending

Bartending

Jag gjorde den internationella bartenderkursen i Sydney i november 2013.Kursen gjorde ett starkt intryck på mig och väckte bartendern inom mig som jag inte visste fanns. Även efter att jag avslutat kursen fortsatte jag att delta i masterclasses så som den Chartreuse anordnade i Sydney samma år. Det är en fantastisk känsla att jobba med något som man älskar att göra även på sin fritid.

Med EBS lärde jag mig inte bara att lyckas som bartender, jag förbättrade även mina engelskakunskaper något enormt under kursen.Detta gav mig en kick av självförtroende när jag började söka jobb efter kursens slut, och jag hittade det perfekta jobbet.

Jag hade hållit kontakten med mina vänner från bartenderkursen och en dag såg jag att det fanns ett ledigt jobb på EBS CARE i Phuket, Thailand. Jag kände ett otroligt sug efter att fortsätta resa och utforska världen, så jag sökte och fick jobbet. Mitt nästa stopp med EBS var Phuket i juni 2014.

Blir du inspirerad av Gautiers historia? Kolla in vår bartenderkurs här

En europeisk bartenderskola i Thailand

kayaking with EBS Phuket

Mina erfarenheter i Sydney gjorde att jag kunde hjälpa till att svara på frågor från nuvarande och blivande studenter. På kvällarna umgicks jag med studenter från EBS Phuket eller vänner som kommit på besök.

Thailand var magiskt eftersom vi i teamet kunde åka i princip vart som helst för väldigt lite pengar. Vi hängde på lyxhotell eller avlägsna stränder som var helt fantastiska.

Mottot på EBS CARE är “älska dina medarbetare”, så på helgerna åkte vi ofta på resor för att jobba på vår teamkänsla och, såklart, våra bartenderskills.

Men allting gott har ett slut och spännande saker händer hela tiden på EBS. I november 2014 flyttade hela EBS CARE-teamet till staden som har allt, Barcelona, Spanien.

Din karriär som resande bartender börjar här

Phuket till Barcelona

Jag anlände i Barcelona och mina kollegor hade redan etablerat sig i ett av stadens coolaste distrikt. Vår avdelning expanderade snabbt, så vårt lilla EBS CARE-gäng började bli ett stort internationellt team.

Det var ytterligare ett otroligt äventyr och allt tack vare EBS. Kort efter att jag kom till Barcelona fick jag möjlighet att utforska den fantastiska bartendingscenen i Dublin – staden där min internationella bana började.

Efter Dublin var London nästa anhalt för teambuilding, och jag är säker på att jag hade åkt på många fler resor med teamet.

Men i början av 2015 stod jag inför en fantastisk möjlighet som jag inte kunde tacka nej till. Jag började färbereda mig att på att lämna företaget som hade gett mig så mycket.

Kryssning runt polcirkeln

Tillslut ledde mina språkkunskaper, EBS-diplomet och min internationella arbetserfarenhet till att jag fick ett jobb på Le Boreal. Le Boreal är ett prisbelönt lyxkryssningsfartyg som reser runt polcirkeln.

Ibland lämnade vi faktiskt båten för att hämta isländsk glaciäris att visa upp i baren samma kväll.Det är en bartenderhistoria som få människor kan toppa.

Fartyget var fyllt till bredden med lyxiga sviter och såklart en cocktail lounge, det var mitt första steg ut i världen efter EBS. Jag undrar vad som kommer härnäst…”

Vem vet vart din bartenderkurs kan ta dig? Kolla in vårt världsomspännande utbud av skolor

pedro

Peter is a Senior Copywriter at EBS. Born and raised in Liverpool, England, he has lived throughout Spain but now calls Barcelona his home from home. Peter is very fond of tea and rum (never mixed together though).